0650677883 renegoris1@gmail.com

Jouw Wudang Gongfu

Wudang taiji gongfu

Wudang taiji gongfu leert je een beter evenwicht aan, en innerlijke rust

Jouw Wudang Gongfu bestaat uit Taijiquan voor gezondheid en zelfverdediging,  Yoga, Qigong voor zwakkeren en ouderen en voor aspirant supermensen, meditatie, langzame en snelle fitness,,maar bv ook uit Taihe, Taixu, Taiyi, Yiquan (taijkiken) en Bagua. Je kunt groeps-, prive-, en online streaming lessen volgen. Je kunt de exclusieve lessen vanaf 16-150 jaar oud volgen. Alle lessen staan in het teken van gezondheidsverbetering. Lees onder meer over hoe het werkt of whatsapp 0650677883 direct voor een gratis proefles.

Wat is je voordeel van de lessen?

Stel je voor als je lichaam open en behendig genoeg is om al de vaardigheden die het nodig heeft om lang te leven zonder handicaps…. Hoe ziet je bestaan er dan uit? Wat zal er allemaal beter zijn als je met minder rust en slaap toe kan, met minder eten en minder geharrewar? De Wudang Training is zeer efficiënt tegen:

 1. Verspreide pijntjes
 2. Spierpijn
 3. Rugpijn
 4. Fascia pijn
 5. Kromming van de ruggengraat
 6. Nek, schouder, heuppijn en nog veel meer!

In mijn programma leer je je interne samenhang en structuur (jing) versterken. Daarnaast zie je verbeteringen in:

 1. Hartritme
 2. Stabilisering bloeddruk
 3. Bloedcirculatie van inwendige organen en waterhuishouding
 4. Concentratie
 5. coördinatie
 6. Persoonlijkheidsstructuur en innerlijke gemoedsrust
 7. Geest en openheid naar de wereld
Meeting xuanwupai

Samenwerking binnen de Wudang Xuanwupai

Het Yin Yang Centrum is in Nederland het middelpunt voor Daoistische Wudang Gongfu, geneeskunde, en alles wat er mee te maken heeft. Het bestaat al meer dan 25 jaar. Wij zijn het officiële kennis centrum voor en over Wudang Gongfu en Cultuur in Nederland zoals aangesteld door Shifu You Xuande in 2001 te Wudang shan. Ik, Rene Goris als 15e generatie tantrische Wudang volgeling van Zhang Sanfeng verzorg de lessen en opleidingen in Nederland en diverse andere landen, o.a. via een uitgebreid online programma. Door Shifu You Xuande ben ik erkent als een Dandao master, en dat betekend dat ik 1 van weinigen ben die dit ook kan onderwijzen. Binnen de Wudang pai ben ik de enige in Europa, helaas.

Wat ga je meemaken?

Je leerprogramma brengt je door diverse stadia. In het eerste stadium merk je vooral waar je beperkingen zitten. Geleidelijk aan verbeteren je vrijheden, en daarmee ontwikkeld zich vitaliteit. Er is veel ruimte voor kennis ontwikkeling, en ook zijn er diverse online programma’s voor thuis oefening. Je volgt je eigen tempo. Je vaardigheid om jezelf te disciplineren wordt flink uitgedaagd.

Je komt naar mijn programma als je gekwalificeerde, betaalbare en informele begeleiding wilt, in groepsactiviteiten of privé, en als je ook succes wil ervaren van je training op een gezondheid bevorderende wijze. De onderliggende pagina’s bieden meer informatie over het programma en geven je inzicht in onze agenda.

Jouw Wudang Gongfu programma kan o.a. gaan bestaan uit:

 1. Taiji schaduwboksen, partneroefeningen en applicatie, ook Taiyi, Taihe, Taixu, en Longmen schaduwboksen
 2. Wudang wake up fitness
 3. Wudang Yiquan (Japanese Taikiken is hetzelfde) bestaat uit staande, langzame loop oefeningen, en Gongfu planking (Wudang fitness II, II, IV)
 4. Wudang Daoyin Yoga adem ontwikkeling en alchemistische transformatie van lichaam en geest
 5. Wudang Longmen Zhongwujigong ontwikkelings qigong,
 6. Wudang Bamboeformule revitalisatie qigong
 7. Wudang Daoistische meditatie op eenheid, interne organen, kanalen, interne helderheid, verduisteren van het licht, yuanqi, lingshen, chakra, interne goden, drie zuiveren, Zhenwu tantrische oefening etc
 8. Wudang Daoistische leergang voor diegene die diep gaan wil.
 9. Opleidingen en/of initiatie en/of ook privé ceremonies
wudang yoga play

Daoistische Wudang Yoga Play onderzoekt de vaardigheden van je lichaam op een speelse manier

Het programma is uitgebreid, volledig holistisch en integreert naadloos met pre-moderne studies in Chinese geneeskunde en theorie. Het is een kernonderdeel in het Daoland programma. Het doel is verbetering van conditie, grip op lichamelijk en geestelijk functioneren, beter leren presteren, gelukkiger zijn, je dromen verwezen lijken. Om dat te kunnen doe ik er veel meer extra’s bij dan andere scholen. Het moet bijdragen aan jouw vrijheid, gezondheid en geluk. Als je mijn  leerling bent ben ik altijd voor je beschikbaar, ook buiten de lestijden om, om je vragen te beantwoorden of om te adviseren. Voor lichamelijke en geestelijke issues heb ik altijd mijn klinisch werk beschikbaar. Als je in behandeling komt bij mij krijg je automatisch een maand lang gratis toegang tot de lessen. meer naar beneden vindt je de agenda.

Kom gratis proeflessen volgen! App naar 0650677883 om je op te geven met naam, email en telefoon nummer

 

Wat is Taiji Gongfu?

Wudang Taiji Gongfu is een eenvoudige combinatie van meditatieve oefenstijlen die elk aspect van lichaam, geest, en gedrag verbeterd. Je kan er veel over vinden op Youtube (zoals bij Rene Goris – Daoland TV,  of mijn kickstart pagina voor het Daoland gezondheidszorg programma. Maar er gaat niets boven persoonlijke instructie. Door mee te doen kunt al heel snel merken dat je vitaliteit en inzicht groeien, maar ook dat je de stress in je leven veel beter kunt gebruiken om doeltreffender en meer gelukkig deel te nemen aan de maatschappij. In ons programma doen we veel buiten. Alleen regen houd ons tegen. Voor goede gezondheidsoefening is buiten beter, lekker met wind en geen verwarming. In het echte weer zit qi, en in verwarming niet. Alleen meditatie doen we beschut.

wudang yoga

Wudang Yoga op moeilijke ondergrond. In yoga is moeilijke omgeving beter om verder te komen met je oefening. In yoga streef je naar het overwinnen van moeilijkheden en vrij worden van handicaps en ondersteunende middelen. Yoga is daardoor ook leuk. 

 

 

Gongfu beleving

Voor het beleven van Wudang Taiji, Yoga, Qigong, streef je eigenlijk naar het bereiken van  Gongfu, en hoef je niet helemaal naar China. Het Nederlandse leercentrum zit officieel in Amsterdam-Metro. Wekelijkse oefening in groep of individueel helpt je grip te krijgen op gezondheidsprocessen, jezelf weerbaarder te maken en je intellectueel te stimuleren. Maak eerst een keuze voor een oefenset die je bevalt, en zodra je een goede basis hebt, breidt je training uit of vervang de les die je volgt door een andere binnen het systeem. Je kunt wekelijkse lessen volgen of privé of met kleine groep met René Goris als personal coach. Personal coaching gaat ook gepaard aan ondersteunende massage of acupunctuur waar nodig.

Verder bieden we workshops op onze eigen locaties en waar René Goris uitgenodigd word, zoals nu gaande is in Griekenland, en Romanië.

Woon je te ver weg? vraag dan een Skype klas aan! zoek op Skype naar renegoris1. Kwaliteit is premium als je wilt leren.

Qigong, daoyin, asana

Zhong wujigong is een recallibratie van de onderdelen van je lichaam om tot verandering van geest en relatie met je omgeving en jezelf te komen. Het is zowel een conditionele als een inzichtelijke trainging

Kom Wudang Taiji, Yoga, Qigong doen en krijg de proefles Gratis

Buiten de gratis proefles kun je elke dag via de whatsapp Klasgroep altijd vragen stellen en op de hoogte blijven van roosterveranderingen. Wudang Taiji, Yoga, Qigong is ´n beproefde wijze van ontwikkeling en herstel v. de mens en kan meditatief gebruikt worden, maar ook als topsport en support.

Wudang taiji, yoga, qigong impressies

                      Gewoon Wudang Taiji, yoga, qigong leren in Nederland is de beste optie

Alleen Wudang Taiji, Yoga, Qigong doen?

De heading doet vermoeden dat we alleen Wudang Taiji, Yoga, Qigong doen. Deze drie zijn echter voor de

wudang taiji, yoga, qigong

Rene Goris heeft als Daoistische Spirituele Krijger en liefhebber van taiji, yoga, en qigong 30plus jaar ervaring.

meeste beginnende beoefenaars de drie blikvangers. Het Yin Yang Centrum staat al jaren bekend om haar geïntegreerde aanpak en de diepgang. Als je echt wil leren ga je naar een plek als deze en sluit je je niet aan bij een sportschool of een groep die maar 1 ding doet. 1 ding is nooit genoeg om verder te komen dan waar je bent, hoe leuk het ook is. oefening gaat tenslotte niet alleen over leuk, maar ook over gezondheid, verdieping, inzicht, macht over je toekomst. boven zie je al de breedheid van mijn aangeboden programma. Daarin is niet alles genoemd. Maar daoistsiche training bestaat uit drie grottos (groepen van beoefening en theorie) die elk onderverdeeld zijn in drie segmenten. Van deze 9 kan ik je helpen met 7.

Ik geef al deze zaken vanuit de holistische visie van Wudang Daoistische cultuur en Chinese gezondheidstheorie (Yangsheng). Natuurlijk doe je mee op je eigen nivo! René Goris neemt 40+ jaar ervaring mee naar zijn lessen en workshops en hij heeft een massa kennis en ervaring uit China meegenomen na 15+ jaar kloosterleven die hij steeds voor je paraat heeft. Hij is met recht de best beschikbare leraar in dit deel van Europa en kan je vanuit traditioneel en wetenschappelijk perspectief bijstaan en toelichten. ik werk zowel met jonge mensen als ook met ouderen.

Welke is de leslocatie?

Instruction from my Shifu

Deze foto is een paar jaar geleden genomen toen Shifu You Xuande (rechts) en ik (links) een landscout deden ivm de fengshui voor een nieuwe school locatie. Fengshui is een onderdeel van Gongfu leren.

Wekelijkse lessen zijn op Westduinen 49, Amstelveen. Als het niet regent oefenen we buiten op de speelplaats om de hoek (Albert Schweizerlaan), of in het Amsterdamse bos (over de Legmeerdijk)! Ook de Yoga en Meditatie! Buiten is beter.
Als je jouw les in wudang taiji, yoga, qigong er niet bij vind, vraag er om, en als het er niet is kun je ons helpen de les te realiseren.
Geef je op voor meer informatie en inschrijving. De lessen zijn informatief, en gebaseerd op het Daoistisch monniksschap van Rene Goris, Auteur van diverse boeken en artikelen, Daoland TV voor gezondheid op Youtube, en leraar op het International Oriental College – Daoland, ontwikkelaar van het geintegreerde Daoland programma voor een betere gezondheid.

De lessen wudang taiji, yoga, qigong doen van het Yin Yang Centrum gaat als volgt: Je kunt wekelijks meedoen als deelnemer, je kunt een samengesteld programma volgen en dan wordt je gecoached naar het voor jouw wensbare doel, je kunt ook privé les boeken of een activiteit voor jouw groep organiseren. Er zijn ook workshops.
Voor prive lessen en coaching op het gebied van sport is het mogelijk een eigen planning te maken. Maar voor de meeste mensen zijn groepslessen het meest praktisch. Groepslessen zijn voor veel mensen aantrekkelijk omdat de les een discipline is, maar ook een sociaal event waar je inzicht ontwikkeld in hoe anderen moeilijke punten oplossen. Onze lessen zijn niet competitief. Iedereen studeert op eigen niveau en de bedoeling is dat we het leerproces optrekken door van elkaar te leren.

 

demo li ou

Wil je je sportieve nivo verhogen? 
Daoistische monniken volgen een uitgebreid dagelijks programma voor bereiken van supergezondheid. Op basis hiervan kun je bij mijn programma lessen volgen en invoegen in een persoonlijk trainingsprogramma dat tot drie keer zo intens is als dat van een professionele sporter en waarvan je dan ook een significante verbetering van je sportprestaties mag verwachten voor professionaliseren van je sport. Je zou kunnen beginnen met wekelijkse Wudang Gongfu pro dmv persoonlijke coaching voor hen die zoeken naar optimale ontwikkeling in sport en persoonlijkheid of die eventueel denken gilde lid te willen worden. Deze lessen lopen parallel aan de open wekelijkse klassen maar er zijn geen pauzes en zijn of prive of in kleine groepen.. De lessen kunnen van 1-3 uur duren en bevatten conditie en evenwichtstraining, Taolu (push hands) en applicatie klassen en intensieve vorm correctie. vraag ze aan!
Ben je geinteresseerd in ons gastdocenten programma uit Wudang of uit de Taiji Yang familie, geef je dan daarvoor op. Bij voldoende deelname nodigen we leraren als Yuan Liming (wudang taiji en qigong, Chen Lisheng (Wudang neidan Taiji, daoisme), Tian Lifang (wudang neigong Taiji), of Wang Pang (Yang stijl Chinees kampioen push hands 2015-2016).

FAQ 1: Hoe werken privé lessen?
Privé lessen zijn een vorm van oefendialoog. Traditioneel was dit de verhouding van gildemeester naar gezel. De gezel kwam elke dag om te studeren. In moderne context kun je ook privé les volgen met een specifieke agenda waar we samen aan kunnen werken. Eventueel kunnen privé lessen ook op locatie gegeven worden.

wudang yiquan

wudang yiquan in Theater aan het IJ

FAQ 2: Hoe werken groepslessen?
Groepslessen zijn een middel om lessen goedkoper te maken, maar ook om van elkaar te leren. Er zijn diverse opstellingsvormen die elk een ander resultaat hebben. Zo is er de in China populaire militaire opstelling, waarbij iedereen parallel aan elkaar beweegt. Zo kan makkelijker bewegingsafwijking bij grote groepen leerlingen opgespoord worden. Militaire opstelling heft als nadeel dat je je individualiteit opgeeft waardoor je vormtechnisch soepeltjes leert, maar weinig verdieping ervaart. De cirkelvormige opstelling is in het westen heel populair, maar het is een opstelling waarbij je eveneens je individualiteit opgeeft voor die van de groepsgeest. In mijn lessen word gevraagd om ieder individueel te trainingen en daarom een eigen plek te vinden in de ruimte. Dit vergroot het plezier en versnelt het leermoment.
FAQ 3: Moet ik ervaring hebben om deel te nemen of Daoist willen zijn?
Beide vragen kunnen met nee beantwoord worden. Het Daoisme dient als leidraad om inhoud te geven aan de les. Het is geen zendelingsprogramma. Je mag denken en voelen wat je zelf wilt. Op dezelfde manier maakt het niet uit of je veel of weinig ervaring hebt. Voor elk niveau zijn deze lessen interessant. Als je wilt kun je gildelid worden. Gildeleden gaan een zelf-ontwikkelingsverplichting aan en zijn verplicht om hun medemens te helpen. In dat geval wordt wel gevraagd je te verdiepen in de Wudang levenfilosofie.

Deelnemer reacties (namen fictief, reacties zijn echt):
– Merel: Ik merk meteen al na de eerste les verandering in mijn lichaam. Voor de les was ik wat zwaarmoedig, maar ik voel me nu al veel beter. Verbazingwekkend. Ik ga nu ook de massage doen bij Rene
– Peter: Ik doe al een paar jaar taiji en qigong bij René maar ik heb deze lessen veel nieuws geleerd en ik heb ook veel meer ervaring bemerkt in mijn lichaam
– Illona: Ik had nog nooit van Chinese Yoga of wudang yoga gehoord, maar ik merk al na een paar lessen van René hoe effectief het is. Ik kan nu voor het eerst met gestrekte benen de grond aan raken, en mijn ademhaling is veel dieper en rustiger!
– Jan: René heeft mijn begrippenkader dat ik elders geleerd had gecorrigeerd en nu kan ik mijn gedachten en gevoelens veel beter controleren en heb ik minder medicijnen nodig omdat mijn lichaam veel vrijer is. Ik ga de Acupunctuur ook eens proberen.

– uit Athene: Hi to everyone!
Just sharing some benefits from practice:
• pains disappearing or last for shorter time
• temperature from 37.3-> 36.6 (in ½ hour standing posture)
• deeper sleep
• lungs cleaning (from smoking)
• smoking reducing (effortless)
• at begging it was exhausting doing the exercises but gradually is giving more energy for the day
Thank you Rene

Ik ben natuurlijk heel blij met alle reacties van mensen. Fans van mijn Methode komen uit Nederland, Belgie, Duitsland, Frankrijk, Italië, Griekenland, Romenië, Kroatië, Servië, Polen, Turkije, Perzië, Marokko, Suriname, USA, Canada, Mexico, Brazilië, Zuid Afrika, Kenia, Burundi, Egypte, Israel, India, China, Japan en Korea. In de loop van de jaren hebben al zoveel mensen zulke grote veranderingen door gemaakt dat het onmogelijk is alle reacties ruimte te geven. Deig trainen meeste mensen bemerken al binnen twee weken regelmatig trainen grote veranderingen. Bij een introductie les over Qigong voor de Stichting Taijiquan Nederland was men aangenaam verrast over de informatie en beoefening volheid van mijn klassen.

Bij vragen, bel ons of whatsapp. Alle agenda’s zijn gekoppeld aan een specifieke locatie. Kijk voor de zekerheid ook op onze YYC blog, nieuws, facebook en google+ pagina’s voor aanvullende informatie. We doen ons best elk jaar betere diensten te bieden. En daarvoor hebben we ook jouw input nodig. Je proefles is uiteraard gratis . Je kunt ons helpen door anderen attent te maken op ons programma. Meer deelnemers betekend dat we de prijzen laag kunnen houden.

Klassen in voucher aanbiedingen kunnen op speciale tijden gegeven worden, voucherhouders graag eerst aanmelden per telefoon of whatsapp (0650677883). Voor afspraken behandeling graag eerst afspraak maken, ook een intake is mogelijk, ook losse diagnose tegen beperkt tarief. Voor klassen geld normaliter een gratis proefles behalve voor voucher houders.