0650677883 renegoris1@gmail.com

Bachelor Programma TCM Gezondheidsdeskundige en Masterprogramma Chinese Geneeskunden of leraar Wudang Taiji Gongfu

Sinds al voor de Corona epidemie zijn we begonnen met programma onderdelen online te brengen. Nu voor het eerst als internationale school voor Chinese geneeskunde is ons online programma klaar voor deelname.

De Bachelor opleiding is een Yangsheng/Spa opleiding, en het Master programma is klinisch gericht op ziekte behandeling en lesgeef vaardigheden.

In het Bachelor leer je een geintegreerd pakket aan vaardigheden:

 • esthetische acupunctuur en pijn behandeling (gezicht, lichaam, dry needling) voor verdere studie in klinische ziektebehandeling
 • tuina mobiliatie massage, detox massage, esthetische massage als basis voor revalidatie geneeskunde en sport begeleiding
 • Voedings geneeskunde als basis voor verdere studie in kruidenleer
 • Meditatie vaardigheid voor ontwikkeling klinische, sportieve en medischa vaardigheden in acupuctuur en massage
 • keuze uit diverse instructurs programma’s daoistsche fitness, qigong, zelfmassage, taijiquan, ademyoga, mobilisatie yoga etc. 
 • Cousellor training
 • brede theortische verdieping Chinese, Daoistsiche, Boeddhistische en Confucianische benadering van gezondheid, wetenschappelijke achtergronden, antropologie en Geschiedenis/cultuur studies.

De opleiding heeft een Bachelor master structuur volgens het Nederlandse profiel voor academisch onderwijs. Het is het enige serieuze programma voor Chinese geneeskunde. De inhoud van de opleiding is zo hoog ingeschaald dat de NVA het niet kon erkennen omdat anders alle leden herschoold zouden moeten. Voor andere (MBO structuur van lineaire hands on training) opleidingen  zijn de niveaus zo laag dat ze niets op onze boekenlijst herkenden.

exercise as a confirmation of theory is essential in chinese medicine study!

De opleiding begint met 2 jaar opleiden als gezondheidsdeskundige, met alle belangrijke aspecten van Chinese geneeskunde en taiji sport ingesloten. Wat krijg je:

 1. Opleiding yangsheng en spa deskundige, waarin je dmv meditatieve training, qigong gongfu, Qigong fitness, ademyoga, massage, acupunctuur faceliften en afvallen, etc een volwaardige praktijk op leert bouwen (Kern Minor)
 2. Leertraject transculturalisatie, sociologie, antropologie en cultuur geschiedenis voor het ontwikkelen van wetenschappelijke onderbouwing van je inzichten in Chinese geneeskunde en wudang taiji gongfu (kern minor)
 3. Leertraject Comparatieve anatomie en fysiologie van Chinese geneeskunde en westerse geneeskunde (kern minor)
 4. Je krijgt toegang tot ons healthbuilder programma om binnen 6 maanden al werkzaam te zijn en te beginnen met je eigen gemeenschap en inkomen op te bouwen als daolander. Hierdoor val je niet in een gat als je klaar bent zoals bij andere opleidingen. (deze zijn ook los te volgen): oa. tuina (tafel vloer en stoel) massage, food medicine, wudang gongfu fitness, bamboo qigong, adem yoga, play conditie yoga, etc
 5. Ook de wekelijkse lessen zijn ingesloten: speel yoga, adem yoga, bamboo qigong, wudang taijiquan lange vorm, taiji neidan gongfu, applicatie lessen
 6. 2 jaar Yijing counsellor opleiding, waarin alle basis theorie ten grondslag van Chinese geneeskunde en klassiekers in context wordt besproken (kern minor)
 7. 2 jaar Zhong wujigong daoistische kosmologische training voor persoonlijke ontwikkeling en verificatie theoretische modellen
 8. Meditatieve exploratie van het innerlijk landschap, psychologische zelf correctie, opbouwen basale vaardigheden orgaan en kanaal manipulatie ter zelf ontwikkeling gezondheid en voorbereiding master studies.
 9. Elective studies om individuele inhoud en richting te geven aan je studies, en voor te bereiden op je doelstellingen voor het master programma
 10. Begeleiding naar de markt: media, sociale media, marketing, boekhouding, beroeps communicatie, permanente nascholing etc

Lijkt dat je wat? bel dan 0650677883 voor beantwoorden van je vragen, of

 • klik hier voor een oriëntatie formulier.
 • klik hier voor in de opleiding stappen en per jaar betalen
 • klik hier voor in de opleiding stappen en per maand betalen

Let wel: de opleiding is alleen voor mensen die minimaal 2-4 uur per dag aan hun vak- en persoonlijke ontwikkeling willen gaan besteden. De opleiding bevat veel videolessen en online klassikale lessen. Lessen zijn in het Engels, materiaal is in het Engels. De norm is 2000 uren stage minimaal, examens in de vorm van rapportages en artikelen schrijven. Je wordt verwacht binnen 6 maanden na aanvang je eerste inkomen te verwerven om je eigen gemeenschap op te bouwen en te leren samenwerken. 

MASTER STUDIES

Het master programma duurt net als het Bachelor programma. Waar het Bachelor programma 4 pijlers van studie heeft, heeft het master programma er 3:

 • Vakinhoudelijke studie
 • onderzoek
 • klinische stage

Algemene Master studie richtingen zijn:

 1. taijiquan leraar
 2. qigong en yoga leraar
 3. neidan leraar
 4. combinatie studie
 5. klinische acupunctuur
 6. klinische massage
 7. Klinische psychologie
 8. daoisme studies
 9. publicisme
 10. onderzoek

dankzij je electives kun je vel richting geven aan je studie, bijvoorbeeld door je ervaringen met andere trainingen of behandelmethoden te integreren. 

De master studies zijn alleen beschikbaar voor Bachelor afgestudeerde studenten.

Welkom