0650677883 renegoris1@gmail.com

Korte opleidingen in naaldtechnieken

Korte opleidingen in Esthetische Naaldtechnieken Acupunctuur

Washing face

Onderaan vindt je Engelstalige beschrijvingen van de Korte MBO opleidingen in naaldtechnieken. De opleidingen zijn modulair. De opleidingen combineren een variatie aan modules omdat je meer achtergrond informatie nodig hebt. je hebt een minimale kennis van lichaam en acupunctuur theorie en vaardigheden nodig. Al de modules hebben een vergelijkbare structuur: 30 contact uren, elke dag tenminste 1 uur zelfstandig oefenen of in koppels gedurende 6 maanden, examen theorie en praktijk, stage met tenminste 3 tussentijdse verslagen per cliënt, tenminste 1 oefen serie van 15 behandelingen op een medestudent (steeds dezelfde), tenminste drie betalende cliënten op een locatie waar je geobserveerd kan worden en gecoacht, dan nog 3 cliënten zelfstandig, en dan eindrapportage met bevindingen van het geleerde, een overzicht van hoe je geworven hebt, een overzicht van in komsten en uitgaven, waarvan 50% voor de kosten van stage begeleiding en examinatiekosten is en 50% je eerste inkomen.

Wat doe je voor een verslag? Je schrijft op wat je gedaan hebt, hoeveel mensen je behandeld hebt, en hoeveel continuïteit er in de serie behandelingen pp was. Je relateert wat je doet aan de theorie die je geleerd hebt van het IOC en je mag daar iets aan toevoegen uit andere bronnen ter vergelijking. Kijk en schrijf zelf-kritisch. Begin je stage voor te bereiden als je met de module begint. Doe mee, mis geen klassen. Voor elke inhaal klas betaal je 90 euro extra. Zonde van je geld. Chinese geneeskundige theorie streeft naar duurzaamheid en spaarzaamheid.

Wat zit er in een module? Wat je leert qua module is steeds een vergelijkbare hoeveelheid belasting aan leerbelasting. Maar de hoeveelheid praktijk oefening is steeds anders. Er wordt je geleerd welk onderdeel van Chinese geneeskunde qua anatomie en fysiologie relevant is en een indicatie van relevante westerse anatomie en fysiologie. Pathologie ontbreekt omdat het geen behandelpraktijk is maar een gezondheid bevorderend programma. Alle behandelonderdelen worden kort besproken om de herkenning tijdens oefenen te vergroten. Als je naaldbehandeling geeft doen mensen met je mee, maar je bent niet hun therapeut. De verhouding behandelaar en deelnemer is die van gelijkwaardigheid. Mocht iemand geïnteresseerd zijn om zelf behandelaar te worden dan verwijs je ze naar dit programma. Dan wordt je hun mentor en help je ze slagen door opnieuw jouw ervaring te delen. Zo begin je samen een netwerk op te bouwen om anderen te helpen. Ben je vaak mentor, dan kom je gratis in aanmerking om instructeur opleider te worden en ontvang je een prestatie contract.

Zijn er nascholingen nodig? Ja die zijn nodig. Het kennisniveau van de modules veranderd van jaar na jaar, en om bij te blijven en om je senioriteit te laten gelden. Wanneer je al de gekoppelde modules doet zijn ze op het niveau van een HBO gelijkwaardige opleiding.

Voorbereidende modules:

Anatomie en fysiologie van het gezicht en het lichaam

Fat-AgingIn deze module maak je op een vereenvoudigde en geintegreerde manier kennis met relevante informatie over het lichaam die zinvol is bij behandeling, zoals bijvoorbeeld kennis over de huid stofwisseling, doorbloeding, onderliggende spieren, vetweefsels, steunweefsels en ligging van vliezen en botten, locatie van relevante aanprik punten en acupunctuur punten volgens de methode van Proff mv Zhang uit 1942, spijsvertering en energie huishouding, en het zenuwstelsel.

 

Module Opbouw Relevante kennis

Lezen van tekstboeken en opzoeken van relevante artikelen over huidcosmetica oost en west, chirurgie en injectables, pro’s en con’s.; het ontwikkelen van esthetische en ethische visie op harmonie, evenwicht en gulden snede; huidvoeding en voeding. gezamenlijk moet gewerkt worden aan een verzamelband met relevante kennis. ook wordt er gekeken naar andere relevante aanvullingen in het Daoland programma. Je wilt specifiek je modellen vragen toe te staan foto’s te laten gebruiken in die band die de deelnemers voor hun verdere werving van cliënten kunnen gebruiken

Vakmodules:

Acupunctuur Verjongingsfacelifter

In de module gaan we dieper in op puntlocatie en anatomie, tekenen van succes in de behandeling, no-go’s en contra indicaties. Naast het context model wordt je gecoached in relevante naaldtechniek toepassingen, hoe een behandelkuur op te zetten en hoe voor deelbehandeling behandeling te ontwikkelen.

TCM voedingsdiëtiek I en II

Chinese kruiden

In Chinese cultuur en geneeskunde heeft voeding altijd centraal gestaan, meer dan kruidenkunde. kennis van kruiden en mineralen was in feite kennis en kunde in koken. In deze module maak je kennis met een andere visie op smaakontwikkeling en smaak samenstellen, gebaseerd op de klassieke Chinese, Koreaanse en Japanse kookkunst. ook leer je hoe je je voeding aanpast aan het seizoen en je biologische klokken, de zin en onzin van biologisch eten, superfoods, en andere dieet methodieken, vitaminen en mineralen leer. Vloorts komt ook huidvoeding en voeding en overgewicht aan bod als onderwerp.

Acupunctuur gewichtsreductie

Overgewicht is een groot maatschappelijk probleem omdat we er zo veel van zien. het is daarom belangrijk om methodiek te ontwikkelen en aan te bieden die structureel bijdragen aan oplossingen.

In de module gaan we dieper in op puntlocatie en anatomie, tekenen van succes in de behandeling, no-go’s en contra indicaties. Naast het context model wordt je gecoacht in relevante naaldtechniek toepassingen, hoe een behandelkuur op te zetten en hoe voor deelbehandeling behandeling te ontwikkelen. Centraal staan vetdoorbloeding om de stofwisseling te stimuleren, maagverkleining, en vormherstel.

 

Call Now ButtonWelkom