0650677883 renegoris1@gmail.com

Korte opleidingen in massage

We bieden een serie korte halfjarige opleidingen aan die als privé persoon of als groep gevolgd kunnen worden. Al deze opleidingen zijn op basis van het Daoland gezondheidszorg opleidingen stramien.

stoelmassage

Daoistische stoelmassage

Er zijn vijf verschillende opleidingen die elk apart of gecombineerd gevolgd kunnen worden:

 1. Daoland Stoelmassage
 2. Daoland Tuina Mobilisatie Massage
 3. Daoland Anmo Detox Massage
 4. Daoland Voet en Hand Reflex Massage
 5. Daoland verjongende gezichtmassage.

Elk van deze opleidingen is gebaseerd op 25-30 contact uren en deze kunnen op elke willekeurige locatie gegeven worden.

De basis van de opleiding is  kennisneming van:

 • Comparatieve anatomie en fysiologie
 • Daoland Yangsheng theorie
 • Oefening van je eigen lichaam in je werk
 • Praktische massage kennis
oliemassage

Chinese anmo detox massage kent diverse benaderingen van olie gebruik in massage, waardoor in principe ook massage in bad onderdeel van de kunst van masseren is.

Waaruit bestaan de vijf massage technieken:

 1. Daoland stoelmassage is een eenvoudige daoistische niet invasieve massage techniek om de cliënt te verlichten van stress en belasting van lichaam in bijvoorbeeld werk. Hierbij wordt voornamelijk gewerkt aan  schouders, nek en hoofd in een gestructureerde onafhankelijkheid bevorderende dynamische en ergonomische zithouding zonder gebruik te hoeven maken van ondersteuning.
 2. Daoland Mobilisatie massage bestaat uit Daoistische Tuina massage technieken om in korte tijd vastzittende spieren, gewrichten  en organen te hermobiliserene massage bestaat daardoor uit twee delen, te weten het dynamische proces en de afwerking. In de afwerking vinden we ook anmo klop, knijp, wrijf en slagtechnieken   terug, evenals drukpunt massage
 3. Daoland Anmo Detox massage bestaat uit eenvoudige oliemassage technieken als pressie, wrijven en effloreren, toegepast in het Chinese anatomische en fysiologische model van de spierkanalen en het westers biologische lymfe systeem. Hierbij inbegrepen zit massage van het hele luichaam, de rug, buikmassage, lymfe drainage.
 4. Daoland reflex massage maakt gebruik van een drietal verschillende daoistische reflex modellen van het menselijk lichaam, inclusief buikmassage, voetmassage en handmassage. De massages kunnen voor gezondheid en esthetische doelen gebruikt worden.
 5. Daoland Gezichtsmassages kunnen onafhankelijk of in combinatie met Acupunctuur facelift gebruikt worden. Ze zijn bedoeld om vet in het gezicht te reguleren, maar ook de werking van zintuigen, hydratie, speirverbeterend en ontspanning. Gezichtsmassage is ook een reflex massage omdat alle kanalen uitkomen op het gezicht, en massage van het gezicht een wederkerige invloed op het lichaam heeft.
 6. In ontwikkeling zijn Daoistischer partner massage, en Daoistische fangshu tantrische massage, die aan elkaar gerelateerde technieken zijn, maar zeker niet identiek.

Schrijf je hier in als hoogste categorie donateur om toegang te krijgen tot het lesprogramma. Stuur de bevestiging per app naar 0650677883. Maak direct gebruik van al de extra’s van studie aan het IOC Daoland programma!

Call Now ButtonWelkom