0650677883 renegoris1@gmail.com

Leergang Wudang Yoga

Wudang Yoga is  een kern onderdeel in de studie van Wudang Neidan alchemie en wordt slechts door weinigen doorgegeven. Deze leergang is bedoeld om Wudang Yoga breed te introduceren en te populariseren als tegenbeeld voor de op bodybuilden, acrobatiek en psychotherapie gebaseerde moderne trends in yoga. De leergang Wudang yoga biedt een voortreffelijke kans om in korte tijd voor jezelf of voor klassikaal gebruik de diepte in te gaan met je yoga.

Wudang yoga gaat terug op de Daodejing van Laozi en de Yoga Pradipika van Svatmarama. In essentie is Wudang Yoga ook onderdeel van Daoistische tantra en fangshu (slaapkamer) technieken. Van alledrie neemt het belangrijke elementen om je alchemistische proces te integreren in je levensweg als spirituele krijger die haar of zijn leven perfectioneert met oefening van het lichaam volgens Chinese Biologische theorie zoals deze elders op deze site gepresenteerd is. In de blog vindt je meer relevante items.

Inhoudelijke opleiding:

Het programma wordt aangevuld met inleiding tot comparatieve anatomie en fysiologie (Engels), studie van Wudang Daoistische cultuur van de spirituele krijger (Engels), geschiedenis van daoisme (Nederlands), Daoland theorie van holistische Yangsheng gezondheidszorg (Engels).

Voor brede maatschappelijke erkenning is het wenselijk de opleiding combineren met de STN toegevoegde opleiding tot bevoegd leraar, die breed didactisch begeleid mbv de voorwaarden van de FOG). Als je ze in je betaling bij het IOC combineert ontvang je 50 euro korting.

De nadruk ligt in de opleiding op de theorie en vorming door middel van internaliserende alchemie. Van Svatmarama heeft het de samenhang tussen oefening van lichaam/zelf (hatha) en attitude (raja) als een ondeelbare eenheid. Van Laozi de nadruk op begrijpen van de werkelijkheid en de rol van de leraar. Van Zhang Sanfeng neemt het de nadruk op neidan oefening, gezondheidszorg en maatschappelijke ontwikkeling.

Praktische opleiding:

Wudang Daoistische Tantra

Er wordt praktisch gewerkt aan:

  1. Wudang Daoistische yoga play voor openen van het lichaam. Volg deze link voor een video kennismaking
  2. Wudang Ademhalings oefening (6 niveau’s) en yoga geforceerde opening van lichaam en geest (Diamanten lichaam oefening)
  3. Wudang IJzeren Palm oefening en ijzeren vest oefening
  4. Wudang Esoterische Yoga ter voorbereiding van sterven, niet sterven , onsterfelijkheid en reïncarnatie.
  5. verdere toepassingen in Wudang spiritueel krijgerschap.

De leergang duurt 2 jaar en bestaat uit 10 klassikale lessen per jaar, online klassen om over theorie te praten en online lessen. persoonlijke begeleiding staat centraal. Een vervolg module over tantra (fangshu) en wudang daoisme is mogelijk als aanvulling.

 

Schrijf je hier in op de hoogste categorie donateur om toegang te krijgen tot het programma. App daarna de bevestiging naar 0650677883 om je startdatum bevestigd te krijgen.

Call Now ButtonWelkom