0650677883 renegoris1@gmail.com

Aalsmeer verrijkt voor gezondheid

Aalsmeer is waar mijn moeder en haar familie vandaan komt. Mijn Oma heeft bijna mijn hele leven op de Begoniastraat gewoond. Ik rijd er wel eens doorheen om sentimentele redenen. Ik heb een deel van mijn  kindertijd bij mijn oma gewoond. Nu alweer een tijdje niet meer. Aalsmeerders mijn diensten aanbieden in Acupunctuur, Massage, Verjonging etc, is een vorm van teruggeven als dank voor mijn goede tijden daar.

bloeiende bloemen

gezondheid is als bloemen

Aalsmeer is natuurlijk bloemenland. Het ontwikkelen van Daoland is deels op dat idee gebaseerd. Mijn tante en and ere leden van de familie deden iets met bloemen, al was het alleen maar omdat ze ze vaak kochten. Bloemen maken mensen blij. En in Chinese geneeskunde worden gezonde mensen vergeleken met bloemen. Er is weinig mooier dan een bloeiende bloem of een gezond persoon.

Geschiedenis van Aalsmeer

Aalsmeer wordt eerst vermeld in een document uit 1133 waarin het ” Alsmar” wordt genoemd en wordt toegekend aan de abdij van Rijnsburg . Diederik VII van Kleef bevestigde deze beurs in 1199 in een akte. Het gebied was toen een wildernis met elzen en wilgenbossen.

In de omgeving werden grote stukken land opgegraven voor turf, waardoor grote meren en vijvers ontstonden zoals Oosteinderpoel , Schinkelpoel, Stommeer, Hornmeer, Legmeer. ), en de Westeinderplassen (West End Ponds). Hierdoor bleef er weinig land over voor landbouw, waardoor de bewoners van Aalsmeer overgingen op visserij. Het land werd intensief bebouwd, voornamelijk voor boomkwekerijen .

Aalsmeer mag dan bijna 1000 jaar bestaan, maar het is niet heel groot. aalsmeer topgrafie

Topografische kaart van Aalsmeer, juni 2015 

Het gebrek aan droog land werd tegengegaan door enkele meren te heroveren, te beginnen met Stom Lake in 1650 en gevolgd door Horn Lake in 1674. In 1852 werd het grote Haarlemmeer , grenzend aan Aalsmeer, omgevormd tot een polder. Daarna volgde Schinkelpoel, Oosteinderpoel en Legmeer. Turf werd niet meer opgegraven en het visbedrijf daalde. Toch groeide de tuinbouw, vooral de aardbeienteelt, die piekte tussen 1850 en 1885. De aardbei werd het symbool voor de vlag van Aalsmeer: ​​rood (fruit), groen (blad) en zwart (aarde). De teelt van bloemen begon rond 1880, eerst met rozen in kassen. Nou ja, als je in Aalsmeer woont ken je de rest van het verhaal.

Aalsmeer grenst aan het Amsterdamse bos en Amstelveen Westwijk. De wijk aan de overkant van de Legmeerdijk vanaf hier gezien werd me in het begin aangewezen als een uitbreiding van Westwijk. Dat is het dus niet. De atmosfeer in Aalsmeer Oosteinde, Hornmeer etc is heel anders, maar het sluit wel aan op Westwijk. Veel Aalsmeer oosters komen op winkelcentrum Westwijk boodschappen doen. Dat is al bijna op mijn praktijk. Het maakt ook huisbezoek makkelijk. Huisbezoek kan makkelijk zijn voor privé les, of voor diegene die graag wat meer uitgeeft om thuis acupunctuur of massage te ontvangen.

Aalsmeerse bevolking

Inmiddels kent Aalsmeer bijna 30.000 bewoners, is huis van de veiling, met 1 van de grootste bedrijfsgebouwen ter wereld, en van de Endemol studio’s, waar ik vroeger nog wel eens kwam voor tv optredens, toen mijn qigong boek nog niet zo lang uitwas. jaja, Ik ben 1 van de eerste die in Nederland Qigong en Daoistische Yoga en Tantra  lessen gaf in Nederland. Ik was jaren lang ook de enige Nederlandse auteur over Qigong en Yijing.

Kijk hier voor de link naar mijn eigen boek over qigong! 

kijk hier voor de link naar mijn eigen boek over Yijing!

Aalsmeer is qua bevolking redelijk stabiel. het kent lage groei en verval cijfers. Dat blijft nog wel even zo, omdat de grootste groep bewoners tussen de 25 en 65 is, maar de bulk daarvan is tussen de 40-50. Deze groep heeft veel belang bij yoga, qigong en taijiquan training om zich voor te bereiden voor veroudering. Ook acupunctuur kan voor deze groep een goede bijdrage zijn wegens trauma’s en blessures opgelopen op werk, of bij sport.

De samenstelling van de bevolking is voornamelijk Nederlands, en dat voor de aanwezigheid van zoveel internationaal opererende bedrijven. Mijn dat oma was altijd sterk Christelijk. Uit de cijfers blijkt ook nog altijd dat Christendom sterk vertegenwoordigd is. Geloof in welke vorm dan ook is een sterkte factor in je gezondheid.

Ik kijk er naar uit om meer cliënten uit Aalsmeer te ontvangen!

 

Welkom