0650677883 renegoris1@gmail.com

Wudang Gezondheid Cultuur

wudang-gezondheid-cultuur

Het leven goed doen is gongfu realiseren

Wudang Gezondheid Cultuur is een systeem van oefening en genezing voor de ontwikkeling van gezondheid, en geestelijke creativiteit.

In deze pagina geef ik een korte toelichting over hoe cultivering van je gezondheid werkt en waarom het zo belangrijk is. Cultivering van gezondheid brengt je in contact met de Wudang gezondheid cultuur, waarvan in Nederland het Yin Yang Centrum de officiële ambassadeur is. Rene Goris is een 15e generatie gewijd gildelid/monnik van deze gemeenschap die in China zelf erkent wordt als autentieke overdracht vanuit de Song en Ming dynastie, twee van de meest innovatieve periodes uit de Chinese cultuur.

Wudang gezondheid cultuur brengt geneeskunde, sport en gedrag in harmonie om tot grotere en zinvollere productiviteit en geluk te komen door te leren hoe Dao werkt in het dagelijks leven dmv het toepassen van taiji principes en het volgen van de 5 zekerheden ‘ Ren 仁 (menselijkheid en goedertierenheid), , Yi 仪 (rechtvaardigheid), Li 礼 (gepast gedrag-ritualisatie), Zhi (kennis)智 , Xin 信(integriteit)’ en de 4 deugden: zhong 忠(loyaliteit), Xiao 孝 (zorg voor ouders), Jie 节 (voorbereid zijn), Yi 仪 (rechtvaardigheid). Nee dat laatste is geen fout, Rechtvaardigheid is zowel een zekerheid en een deugd. Yi geld namelijk voor de continuïteit van de samenleving en in persoonlijk gedrag. Er wordt ook herkend dat deze 8 waarden bijdragen aan gezondheid en geluk. Geneeskunde en Vechtkunst hebben zichzelf dan ook niet los van deze 8 ontwikkeld, maar dankzij deze 8 waarden. men beschouwt Wudang cultuur dus niet zonder meer als geneeskundige en sportieve activiteiten, maar als instrumenten voor zelf-ontwikkeling en educatie voor alle deelnemers aan elke samenleving. Daoïsme bouwt hierop voort in haar theorie van moraliteit (daode), affiniteit (ling) en helderheid (qing) als zijnde drie lagen in de 8 basiswaarden. In tantrisch Boeddhisme, dat hier weer van afgeleid is wordt dit herkend als de drie kaya theorie, dat elke ontwikkeling door drie stadia gaat: herkenning, vormbestendigheid en realisatie. Dit idee wordt ook in Daoïsme, geneeskunde en taiji gongfu sport toegepast.

Het allerbeste kun je natuurlijk een kennismakingsgesprek doen om je persoonlijk voor te laten lichten. Je kunt dat koppelen aan een gratis proefles, waardoor je meteen weet hoe de lesstijl is.

wudang gezondheid cultuur

De schoonheid en kracht van de Wudang bergen is wat je in je dagelijks leven probeert te ontwikkelen

In principe kun je stellen dat gezondheid niet een permanente staat van zijn is, daarom is er elke dag inspanning nodig om gezond te worden en te blijven. je bent daarom altijd onderweg, en het zoeken naar gezondheid heeft veel weg van spoorzoeken (Dao). Het opvallende van gezondheid is dat het net als ziekte een tre4nd volgt van voorspelbare gebeurtenissen. In Chinese Gezondheid Cultuur wordt dat Yangsheng 养生 genoemd. Yangsheng betekend ‘leven cultiveren’, want dat is wat centraal staat: leven en gezondheid zijn van elkaar afhankelijke begrippen. Op dezelfde manier zijn doodgaan en ziekte van elkaar afhankelijke begrippen in Yangsheng ideologie.

In Wudang gezondheid cultuur staat zelf doen (DIY) centraal. Niemand kan jou zo goed kennen als jezelf. Oefening als Qigong, Taiji, Yoga, Meditatie dien om je vertrouwt te maken met terminologie, je te focussen op goede en slechte ervaringen en om de organisatie en vorming van gezondheid en zelf beleving vorm te geven. En ja, streven naar gezondheid wordt ook als spiritueel pad gezien. Een behandelaar en leraar maakt daar actief gebruik van in zijn of haar benadering van de cliënt/leerling.

Wat zijn tekenen van gezondheid? 

Tekenen van gezondheid zijn er jeugdig en fris uitzien ondanks je leeftijd, kalmte, rustige ademhaling, mobiliteit en lichtvoetigheid van geest en lichaam. Er zijn nog vele andere tekenen. Om ze alle 50 of meer te leren herkennen hebben we een test ontwikkeld die ongeveer een uur duurt. De test gaat gepaard aan een advies.

Wat kun je doen om gezonder te worden?

Wudang gezondheid cultuur

Daoist Rene Goris in Meditatie in het Amstelpark Amsterdam. Meditatie brengt je dichter bij je natuur en de natuur.

Je kunt een afspraak maken voor advies over dieet en levensstijl. Maar deze pagina gaat vooral over welke klassen wat doen. Wat we  aanbieden is gebaseerd op het Daoland Programma.

Momenteel bieden we als groepsactiviteit de volgende activiteiten uit dat programma aan:

1 Wudang Longmen Zhongwuji Qigong (chi-kung) leren over lichaam, persoon en de wereld.

2 Wudang Taijiquan (t’ai chi chuan) en Taiyiquan, schaduwboksen voor weerbaarheid en gezondheid.

3 Wudang yoga, innerlijke chemie aansturen door ademtraining, meditatie, kracht en langer leven.

4 Wudang Bamboe Formule Qigong oefening, tegen veroudering en voor herstel na zwakte of ziekte.

5 Wudang Meditatie programma, voor het onderzoeken van lichaam, geest en de werkelijkheid, maar ook het herconstueren van je persoonlijkheid en het vinden van innerlijke rust.

6 Correctieve Spontane beweging en staande pool oefening (yiquan), tegengestelde trainibngen voor verruimen mogelijkheden en verbeteren uithoudingsvermogen, kracht, evenwicht en vertrouwen.

7 Overige programma’s die je aan kunt vragen of waarvoor je een instructeursopleiding kunt volgen.

Grip op gezondheid en bestemming krijgen is een persoonlijke verantwoordelijkheid. Wil je leren eigen baas te zijn over deze zaken, bel dan direct of vul het contactformulier in!

 

Call Now ButtonWelkom