0650677883 renegoris1@gmail.com

Wudang Yoga

Wudang Yoga is de belangrijkste representant van de Oost Aziatische Yoga traditie.Chinese, Koreaanse en Japanse Yoga stamt uit de 4e-6e eeuw in China waar Svatmarama’s Yogapradipika via het Boeddhisme China in kwam. Wudang yoga maakt sterk, fit, flexibel en kalm.

Wudang Yoga binnen ons programma bestaat uit 5 niveaus. Voor elk van deze niveaus bestaan buiten groep en individuele lessen ook opleidingen:

wudang3

  1. Wudang Yoga basis oefening: 10 lessen in yoga en meditatie
  2. Wudang Yoga Play: 75 oefeningen voor manipulatie van je lichaam ten behoeve van gezondheid en gongfu
  3. Wudang Yoga I Adem oefening: transformeren van adem in qi, van qi in bewustzijn, en van bewustzijn in sereniteit
  4. Wudang Yoga II Esoterische oefening: circulaties van de substanties in de geheime kanalen
  5. Wudang Yoga III Mantra en geluid oefening: Tantrische training van mantra meditatie en geluid voor verbeteren van je gezondheid en bewustzijn

Wudang Yoga II bereid ook voor op Wudang taiyi bewegingsoefening. Wudang yoga II maakt adem oefening toepasbaar in Qigong en fajing training in gongfu Wudang Yoga Play begint waar 8 brokaat oefeningen ophouden.

Geschiedenis en oorsprong van Wudang Yoga

wudang2

Waar Yoga in India tot de laat 19e eeuw nagenoeg verdwenen was bloeide Yoga in China zowel in Boeddhisme als het Daoisme. In het Daoïsme werdt het in Wudang Daoïsme opgenomen in Alchemistische Neidan oefening en Taiji Gongfu. Het doel is het openen van je lichaam en het klaar maken voor reïncarnatie dan wel onsterfelijkheid van het lichaam of de Lingshen (het bewustzijn-derivaat van je leven)

Mijn ervaring met Yoga

Ik ben op mijn 11e met yoga begonnen en heb tot 1999 eigenlijk altijd een focus gehad op Indiase Yoga. Mijn leraar Liu Andong leerde me de Wudang Yoga Play en een flink stuk alchemistische oefening. In 1999 in Wuhan’s Changchun (voortdurende lente) observatorium heb ik Wudang Yoga geleerd. Binnen 3 maanden was ik overstag en concentreerde ik me verder op de Wudang Yoga. In een korte tijd had ik van deze yoga meer voordeel dan van welke andere vorm ook. De Wudang Yoga Play is helder, heeft een duidelijk leerplan en makkelijk haalbare doelen voor zowel beginners als gevorderden. Effecten van succesvolle training zijn al bijna direct merkbaar.

De algemene klas Wudang Yoga I is steeds op woensdag avond van 1900 tot  20.30 en wordt waar mogelijk buiten gegeven. Wudang Yoga helpt je aan te passen aan lokale omstandigheden, en aanpassen aan het lokale weer is daar een belangrijk onderdeel van.

Maak nu vast kennis met ons 12 minuten introductie programma voor Wudang Yoga Play

 

 

 

Call Now ButtonWelkom