0650677883 renegoris1@gmail.com

Eten om beter te worden

Eten doe je elke dag. Je koopt ingrediënten, je slaat ze op in de koelkast of een kast, je bewerkt ze, kookt, doet het op een bord of in een schaal en staat bij veel niet stil voordat of tijdens je eten in je lichaam komt. Is dat een goede aanpak?

In de praktijk offer ik leertrajecten over eten aan, inclusief verzamelen en koken, hoe te eten, en wat doet eten met je. Het belangrijkste daarvan is dat je strategischer gaat eten, leert herkennen wanneer je voldoende gevoed bent, en wanneer je teveel gegeten hebt.

Hoewel we ook aandacht gaan geven aan carbo’s vetten, enzymen, vitaminen etc. Blijkt uit onderzoek dat de meeste mensen dikker worden door met de chemie van eten bezig te zijn. Moderne Dieet technieken zien ons vaak als robots die allemaal precies hetzelfde nodig hebben. Maar jij weet net zo goed als ik dat het niet zo kan werken.

Het YYC Daoland programma idee is dat eten een vaardigheid is die ons betere mensen kan maken, een kunst zelfs, waardoor we meer van het leven kunnen genieten. Je zult er ook gezonder door worden. Die twee dingen zijn het aller belangrijkst.

Wil je het liever privé en online leren, dan kan dat ook via ons online voedingsgeneeskunde programma. Een Challenge om je in een korte tijd de juiste smaak vaardigheden bij te brengen, en dan kunnen we eventueel met online counseling aan andere zaken werken ter aanvulling. Vindt je dat fijner, volg dan deze link.

samen eten

Met je hele familie van een maaltijd genieten is beter voor de gezondheid van lichaam, gerest en familie banden. Dit is mijn daoistische familie.

Ik ben Daoistisch monnik en leraar, en uit ervaring weet ik dat we als monniken goed opletten wat eten met ons doet. Eten is een essentieel deel van Gongfu. Verkeerd eten verminderd succesvol denken, voelen en presteren. Eten, ademen, bewegen, dat zijn drie zaken die we elke dag doen, en alle drie zijn het middelen die ons gezonder of zieker maken door middel van kleine veranderingen, geleidelijke processen. Denk jij dat jij beter op kan letten wat eten met je doet, en hoe je eten eigenlijk zou moeten gebruiken? Doe dan tenminste 1 van de volgende zaken:

  • bel me nu zonder uit te stellen op 0650677883 om samen een plan op te stellen met het Daoland beter leren eten programma, online, of hier in mijn kliniek. We stellen een programma samen, eventueel met lichamelijke training, massage en/of acupunctuur als versnellende factoren, zoals bij chronische ziekte of overgewicht
  • Schrijf je direct in voor de Engelstalige online training in een reeks informatie lessen met begeleiding in de kliniek, via whatsapp, of video chat naar behoeven. Ik gebruik dit programma ook voor menen die voedingsdskundige of kruidenkundige willen worden. Ga hiervoor naar deze link .

Dit programma gaat door waar andere Chinese geneeskunde gebaseerde programma’s ophouden. Het legt ook een goede basis voor serieuze Chinese geneeskundige voeding- en kruiden studie. Het is een volwassen leertraject waaraan 3000 jaar studies vooraf gingen.

Helder?

Rene Goris

lesagenda

Welkom