0650677883 renegoris1@gmail.com

Wudang Longmen Zhong Wujigong

Staan als een boom oefening in ZWJG03

Daoistische tantra werkt aan het legen van het hart om de wereld te leren begrijpen (niveau 1) en te transformeren (niveau 3)

Deze vorm van qigong heeft een lange geschiedenis als onderdeel van diepte training van Daoistische longmen monniken en nonnen. Longmen Daoïsme (drakenpoort dao zoekers) is de grootste leergroep in het daoisme en oefening bestaat uit een grote variëteit aan methodes om tot éénwording met Dao te komen.  Eénwording met Dao betekend dat men supergezondheid bewerkstelligt. Supergezondheid is een voorwaarde voor goede reïncarnatie of vorming van een lingshen (fashen) onsterfelijk lichaam. De weg naar deze onsterfelijkheid of goede incarnatie noemt men spirituele ontwikkeling, maar houdt ook in dat men controle verwerft over de vorming en wijze van vorming van gezondheid, regeneratie en gedrag. Je leert angst voor leven en sterven alle twee overwinnen, je krijgt inzicht over de kosmologische samenhang van je leven en de wereld, en je leert deze vormen en aansturen. Dit is belangrijk, omdat je daarmee een neidan alchemistisch feedback instrument ontwikkeld dat niet zoals bij veel modernistische qigong methoden als zhineng en falun alleen maar een mentale projectie is, maar een werkelijke lichamelijke en geestelijke transformatie als gevolg heeft: Je vindt jezelf in de beste traditie van Daoisme, Boeddhisme en Confucianisme jezelf uit en je word meester over je eigen toekomst en lot. Je ontwikkeld niet alleen maar een goed gevoel over dingen. En dat merk je al na een paar lessen. Al je lichamelijke handelingen worden makkelijker, als nel ontwikkel je een meer vertrouwen en kracht uitstralende lichaamshouding, en andere sporten die je doet worden makkelijker om te doen of worden als te makkelijk bevonden. Toch bereik je dit met een minimaliserende inspanningscurve.

zhong wujigong opleiding

ZWJG02 jing ontwikkelende tantrische alchemie

Waar bestaat Longmen Zhongwujigong uit?

Deze oefening is specifiek uit de Wudang tak van Longmen Daoisme en is daardoor verweven geraakt met andere specifieke beginners en gevorderden training van Wudang Daoisme.

  1. Bamboeformule qigong voor aansterking behoevenden en voor ouderen om te verjongen. We zien ook dat het zwangeren beter helpt dan zwangerschapsgym of zwangerschaspsyoga om gezonder uit de zwangerschap te komen. (ZWJG01)
  2. Zhong wujigong serie 1 voor ontwikkelen van Jing-samenhang van gewrichten, botten en spieren. Buiten een sterk regenererend vermogen ontwikkeld de oefening ook diep inzicht in hoe je lichaam beweegt en kracht produceert. het helpt talloze ziekte oorzaken verwerken en ongedaan maken. het helpt ook slijtage overwinnen en verlies van kracht en evenwicht corrigeren. Doe mee met de opleiding in Athene of Boekarest, of schrijf je in voor de online live streaming klassen (ZWJG02).
  3. Zhong wuijigong serie 2 voor ontwikkeling van externalisatie shenqi (psi) en communicatie vaardigheid. De oefeningen helpen je fine-tunen naar specifieke kosmologische modellen ten behoeve van controle over wat je uitstraalt en lekt en wat je opneemt in je persoonlijkheid en gedrag, maar ook je biologisch functioneren. Het is ook een goed middel voor beheersen stress, angst, boosheid en verlangen. het helpt talloze ziekte oorzaken verwerken en ongedaan maken. Doe mee met deze lessen op zaterdag avond, of schrijf je in op live streaming gebaseerde online opleiding (ZWJG03)
  4. Zhong wuiji training. Wuji training is de oorsprong van zhanzhuang, yiquan en andere staande asana oefening in Chinese yoga en gongfu. Het is geïntegreerd in de klassen als staande meditatie maar kan ook apart gevolgd worden als onderdeel van de vrijdag avond yiquan oefening. je kunt je ook inschrijven voor de online video cursus. (ZWJG04)
  5. Zhong wuji Longyou oefening. Zwemmende draak oefening is een shenqi versterkende oefening en is een uitstekende basis oefening voor leren van vergaande taiji gongfu vaardigheden, waar onder het beheersen van tegenstanders op afstand en het uitevoeren van op resonantie opwekkende healing. (ZWJG05)
  6. Zhongwuji ziran zhengli wugong. Correctieve natuurlijke bewegingsoefening. De oefening waarnaar Longmen school vernoemd is. Dit is een trance-achtige oefening die je algemene training begeleid naar hoger en diepere spirituele niveaus. je ontwikkeld je beweging tot op het niveau van een werkelijke draak. (ZWJG06)
  7. Zhong wuji vuur en water vorm. Zhong wujigong oefening om yin en yang te vormen tot de sterkere vorm van vuur en water. In combinatie met zwjg02, 05 en 06 werk je aan de vorming van jezelf als vuur en water draak (ZWJG07)
  8. Zhong wuji hemel en aarde vorm. oefening om vuur en water te vermengen en terug te brengen tot de meest sterke yin en yang van hemel qi en aarde qi. (ZWJG08)
  9. Zhong wuji gong lingbao yuanqi vorm. In deze vorm worden yuanqi oefening en lingbao oefening gekoppeld aan de vuur water en hemel aarde vormen om alles samen te smelten tot de kracht van oorspronkelijke vormloosheid te komen. Hiermee wordt basistraining afgesloten (ZWJG09)

Deze oefeningen kunnen deels gelijkertijd en deels na elkaar geoefend worden. ze kunnen als groep,maar ook individueel gevolgd worden. Vanaf 7 raad ik aan groep- en individuele training te combineren, vooral als je ook andere tantrische methodieken volgt. Er zijn in deze zhongwujigong nog 9 tantrische niveaus die gekoppeld kunnen worden aan de oefening, en 9 kosmologische individuaties. (dat maakt totaal 27 niveaus verdeeld in 3 grotto’s)

Zhongwujigong 01, 02, 03 en 04 zijn geschikt voor elk niveau. ZWJG 05 en 06 kunnen als aanvulling op andere oefening gebruikt worden. De overige niveaus zijn alleen zinvol als je echt je levenswijze van Wudang Longmen oefening wenst te maken, en/of Tantrisch Daoist wil worden.

Welkom