0650677883 renegoris1@gmail.com

Geschiedenis van het Yin Yang Centrum

Rene Goris is het Yin Yang Centrum begonnen in 1995 na eerst 5 jaar op diverse locaties gewerkt te hebben, zoals bv De Roos, Crea, Studio Bewth, Ruigoord, Lowlands, Nederlanse Bank, Beiersdorff etc.

Het is begonnen op de Robert Scott straat in Bos & Lommer, Amsterdam, na het geluk gehad hebben dat uitgeverij Gottmer Becht Rene’s ‘Basisboek Qigong’ uitgaf als een reactie op een artikel in het NRC over Rene’s werk als Qigong leraar.

Na 1,5 jaar groeide het YYC uit zijn voegen en verhuistte het naar de Haarlemmermeerstraat. We hebben daar 18 jaar gezeten. Ondanks de vele boven/badkamer- en raam-lekkages was dat een fijne plek. We hadden veel goede hulp en veel eer gaat naar de stagiaires van het IOC Daoland. Tussendoor hadden we een praktijk in de Jordaan, In Shanghai, Beijing en Wuhan. Dezen zijn nu allemaal gesloten.

In 2014 kregen Rene en Kira kids, en daarvoor verhuisden ze naar de Zeilstraat, helaas ontstond daar door een verbouwing boven asbest lekkage in de achterruimtes, waardoor de ruimte slechts deels beschikbaar bleek. Ondanks onze hoge verwachtingen bleken de tegenwerkingen van de huisbaas in het asbest probleem een grote hindernis. Het Yin Yang Centrum was wereldwijd bekend vanwege de boeiende programma’s en de goede kwaliteit werk die er verricht werd door alle medewerkers en rene.

Uiteindelijk was de ruimte niet meer vol te houden en zijn we verhuist naar Amstelveen Westwijk. Deze wijk heeft veel te bieden als alternatief voor Amsterdam. Het heeft het YYC gelegenheid gegeven zichzelf opnieuw uit te vinden, meer nadruk te leggen op de kwaliteiten van het IOC Daoland programma, en meer aandacht te geven aan andere aspekten van praktijkvoering. De praktijk is nu aan huis. Dat geeft weer heel nieuwe impulsen aan de ontwikkeling van het YYC.

Welkom