0650677883 renegoris1@gmail.com

ovr Rene Goris (PhD, daoist)

Wil je meer weten over hoe het Yin Yang Centrum al meer dan 30 jaar actief is, dan wil je iets over René Goris weten. Dat ben ik, op de foto. Mijn levensverhaal is kenmerkend voor wat ik bied, en wat ik bied is tamelijk uniek in Nederland. Ik ben een combinatie van een academisch leven en een leven als gongfu en geneeskunde monnik. Wat ik doe is dus niet alleen mijn werk, maar ook mijn leefstijl en mijn liefhebberij. je kunt bij me leren, opgeleid worden of gewoon beter worden. Gezondheid, dynamiek en vitaliteit zijn drie van onze grootste verworvenheden. Geen van deze komt vanzelf. Ik leer mensen hoe dit te realiseren van jong tot op hoge leeftijd.

Ik ben acupuncturist, masseur, taijigongfu, meditatie en yoga specialist met meer dan 40 jaar ervaring in binnen en buitenland. Ik mag met trots zeggen dat ik de enige Wudang Daoistische monnik in Nederland ben, en brengt daardoor een unieke visie in. Die visie gaat over het herstellen van vitaliteit, levendigheid en geluk als doel bij behandeling van ziekte. verjonging dus.

Rene’s Dao voorgeschiedenis

Ik, Rene Goris, ben al vanaf mijn 11e betrokken bij yoga, qigong en meditatie. Ik heb veel aspecten van Chinese geneeskunde gestudeerd waardoor multidisciplinaire oplossingen vanzelfsprekend voor me zijn. Chinese geneeskunde en taiji gongfu sport en ze kunnen niet voor goed effect zonder elkaar bestudeerd worden. Om te laten zien hoe Chinese geneeskunde werkt en anders is dan andere alternatieven of het reguliere heb ik het Daoland programma ontwikkeld, waarin acupunctuur, massage, afvallen, verjongen etc in combinatie met wudang fitness, yiquan looptraining en sta oefening, wudang yoga adem en esoterische training in een geïntegreerd geheel geoefend kunnen worden als onderdeel van taiji gongfu of gewoon beter voor jezelf zorgen. Ik wil mensen laten zien hoe ze mensen als ik verder niet nodig hoeven hebben en men zorg kosten kan beperken. Mijn acupunctuur behandelingen zijn bijvoorbeeld zo geprijsd dat je ook zonder verzekering betaalcomfort blijft houden. Het is ook zo dat je als geneesheer gezondheid wil helpen realiseren en niet een nieuwe volvo of mercedes wil aanschaffen. Goedkoop en effectief zijn is kenmerkend voor een genezer. Bovendien, onze verzekeringen zijn 10x zo duur als bij onze zuiderburen, maar meer kwalitatief hoogstaand zijn ze niet.

Verder heb ik gestudeerd aan Shenzhou University en Wuhan aesthetic TCM universities, en de IOU foundation en daar een bachelor-master gedaan, in geschiedenis van Chinese geneeskunde en ontwikkeling in Chinese traditionele sport. Zijn PhD ging over de vergelijkingen tussen westerse en Chinese geneeskunde en daarbij legde hij nadruk op de belangen van de verschillen ipv de overeenkomsten en speculatie over ontwikkelen van een gezondheidszorg gebaseerd op wat Chinese geneeskunde, gongfu sport, en persoonlijke ontwijkkeling aan bied.

Naast mijn studie bij Daoisten Wang guangde en You Xuande, heb ik gestudeerd met Liu Andong, He fuchen, Shen Hongxun, Dr Nakumari, Kalu rimpochee, lama Karta, Kundalin Rimpochee en een reeks anderen uit culturen van over de hele wereld.

rene-goris-meditation

Vanaf 1999 ben ik een Daoistische monnik, gewijd in Wudangshan, China. Wudang daoisme wordt ook wel Tantrisch Daoisme genoemd. Hoewel sexualiteit onderdeel van tantra is, is het zoveel meer.

Ik heb een 2 jarige periode leraar geweest voor de nr1 TCM opleiding in Chaoyang, Beijing, en werkte samen met diverse commissies en ontwikkelingsprogramma’s in China. Ik zou een eigen tv programma krijgen op Beijing tv, met een aanstelling in een kliniek aan de 3e ringweg van Beijing, maar heb dat afgezegd om een betere leefomgeving voor mijn pasgeboren kinderen te bieden in 2014. Ik had de pech in een ruimte met asbest mijn kliniek voort te zetten, waardoor ik met veel pijn en moeite mijn  werk gaande heb kunnen houden. Nu zit ik hier in een mooie schone en warme ruimte in Amstelveen. Ik behandel ook bij mensen thuis. Veel mensen worden tegenwoordig graag thuis behandeld. Dat is nog meer privé, en sommigen stellen dat op prijs.

Rene’s Dao geneeskunde, lessen en opleidingen

Uiteindelijk brengt al mijn kennis en ervaring steeds meer acupunctuur en massage naar de voorgrond. Mijn kliniek is de meest veelzijdige kliniek in de EU en ik behandel er allerlei klachten en ziekten, maar houdt daarbij aandacht voor elk individu, dus geen batterij van cliënten op een rij, maar exclusiviteit en oplossing gerichtheid. Centraal staat het Chinese geneeskundige doel om mensen coherent te laten functioneren en hun jeugdig elan te laten terugkeren. bovendien ben ik een gewijde volgeling van Zhang Sanfeng, die liet zien hoe geneeskunde en gongfu sport dmv de taiji theorie een geheel zijn dat niet gescheiden kan worden. Ook adviseerde hij harmonieus samenleven door alle subculturen en religies gelijk te berechten. Zeker in deze tijd geen misvatting! Ik neem dat mee in mijn werk en mijn blog Daoland Healthcare op patreon.com, en mijn vlog op Youtube.com/renegoris1 en in mijn Flipboard Daoland Magazine. 

yijing-van-koning-wen-kaarten-boek qigong basisboek, kaft

Verder heb ik Diverse boeken geschreven over Chinese geneeskunde, Neidan training, Wudang Spirituele Krijger cultuur, Qigong, Daoisme en de Yijing. Het meeste is Engelstalig, maar over Qigong, Daoisme en Yijing is ook in het Nederlands beschikbaar. o.a. bij uitgeverij Becht IOC press, en Psychologie Magazine uitgegeven.

Wil je lezen hoe ik in 1995 over qigong dacht? klik dan hier en koop een antiquarische versie van mijn Qigong Basisboek. Ik heb het eerste Nederlandse boek over Qigong geschreven.

Ben je meer geinteresseerd in Yijing studie? Klik dan hier en start een authentieke Daoistische benadering van de Yijing en wordt gelijkertijd met je studie Yijing counsellor.

Buiten ingewijd Daoistische Gongfu monnik, Dandao meditator, Neidan Alchemist, Daoistisch Tantristisch Ritualist en Priester is Rene Goris ook ere-stamlid bij de Mexicaanse Otomi stam. Als Antropologisch getrainde wetenschapper onderzoekt hij o.a. het snijvlak tussen Oosterse cultuur, spiritualiteit, geneeskunde en sport. een specialisatie is Vergelijkende Geneeskunde. In navolging van Daoistische tradities biedt hij alleen bewijsbare zaken aan, maar probeert hij wel voor iedereen hulp op maat te bieden.

over rene goris

Meditatie staat centraal in alle Daoistische tradities.

Publicaties over Rene Goris in China, het land van Wudang Taiji, Yoga en Qigong, maar ook van Daoistische TCM/TCG

Over Rene Goris wordt ook in China regelmatig gepubliceerd. Vaak gebeurt dit op basis van zijn Chinese Daoistische titel/ naam 游理欧-You Li-Ou (naam shifu-generatie naam- ‘voor Europa’. Kijk bijvoorbeeld naar deze links:

  1. Cultureel China
  2. China nieuws
  3. Internationaal Daoisme Forumé
  4. Overview of European students of Daoism

 Momenteel werkt ik o.a. samen met:

Internationaal werk ik o.a. samen als lid van:

Wudang Xuanwupai, Zuid Wudang berg, Shifu You Xuande is daar het hoofd. Wudang Xuanwupai is een broeder en zusterschap van toegewijde gezworen familie leden in de zoektocht naar Dao (Tao), gezondheid, lang leven, Taiji gongfu en applicaties in het dagelijks leven etc. Het is een ethisch verbond waarin zelf ontwikkeling en dienstbaarheid aan medemens en samenleving centraal staat als een absoluut en onvervreembaar kernpunt. Het gedachtengoed van deze beweging stamt van Zhangsanfeng die stelde dat de beoefening van Taijigongfu en Geneeskunde een ondeelbaar aspect van studie naar Dao en dienstbaarheid is. Elk jaar organiseren we een reis naar Wudang cultuur gebied. Als je geïnteresseerd bent neem dan contact op. (nieuws over wudang)

BUCM (Beijing University Chinese Medicine international school), ik werk op diverse vlakken met BUCM samen, en ben o.a. contact adres voor BUCM in de EU. (Er zijn plannen in ontwikkeling om de samenwerking uit te breiden naar een gezamenlijk programma met het IOC (International Oriental College). Het contact komt direct voort uit de mislukte samenwerking met de WUIS (Wuhan University International School). or langere en kortere studies.   BUCM is onderdeel van Zhongyipai, waartoe ook de Beijing Chinese Medicine Research Dept. toe behoort, waarmee ik 2 jaar heb samengewerkt in het verleden. Contacteer me voor inschrijvingen en prijsopgaven.Zomer 2017 organiseren we een studiereis naar deze universiteit en gaan dan ook nog bij een andere TCM universiteit langs waarmee we samenwerken.

Government of Chinese Medicine China: Dit overheids bureau van China heeft in het verleden diverse keren belangstelling getoond voor de verdere ontwikkeling van ons Daoland programma. Dit programma heeft me de officiële registratie als TCM deskundige in China opgeleverd, maar de toegang daartoe werd me verleent door mijn orthodox Daoisme lidmaatschap.

Mindful Connection Institute in Newark, USA, voor het samen verder ontwikkelen van de opleidingen van het IOC Daoland in de richting van Ayurveda en Islamitische geneeskunde om meer onderzoek te kunnen doen naar transculturaliteit, geneeskunde en zelfcultivering

Welkom