Cracked, gratis kennismaken met DPT!

Cracked, sommige dagen besef je hoe groot je footprint op internet wil zijn om je werk goed te kunnen doen. Het is niet genoeg om fans te hebben. Je werk moet inspireren, en mensen helpen vooruit te komen in het leven, zelfs als je ze nooit gaat zien. Elke werkelijk meedoende leerling of cliënt helpt me anderen op afstand te ondersteunen. Daarom neem je elke kans om aan je bekendheid te werken. Bekender worden, en ook mijn praktijk opnieuw opbouwen is niet makkelijk waar iedereen worst word verkocht, terwijl men een uitgebreid 5 gangen menu nodig heeft. Het marketen van betaalbare 5 gangen menu’s is echter niet gemakkelijk. Google, Bing etc werken daar niet aan mee.

Daarom cracked, vandaag. Ik was het bijna vergeten. Ik ben ook vindbaar op Cracker.com. Tot een paar maanden geleden had ik er nooit van gehoord. Internet is een plek met zoveel plekken waar je nooit van gehoord hebt. Geen wonder dat het zo verslavend is. Er is zelfs een GGZ pagina over dat het de meest voorkomende verslaving is onder jongeren. Internet is in vele opzichten een ramp die families kapot maakt en die onze vrijheid verschraalt, zoals elke automatisering en innovatie steeds een beknelling lijkt te worden. En ook is het zo fascinerend. Vandaar de verslavingsfactor. Het heet eigenlijk gamification. Internet is een soort bingo. Je weet nooit wanneer je prijs hebt, dus houdt je er aan vast. Net als je alcohol of drugs, suiker en koffie.

Verslaving is een gewoonte factor. Alles wat je drie maanden of langer doet genereert een soort chemische constellatie die je neigingen aanstuurt. Als je je neigingen aan wilt pakken voel je jezelf onveilig, en dan laat je het maar zo, vaak tegen beter weten in. Voor jeugd is het extra moeilijk. Ik heb bij de gemeente subsidie aangevraagd voor een scholen project in Amstelveen Westwijk om nep-gamification tegen te gaan. Gamification is ook een natuurlijke factor. Maar het heeft vaak wel goede begeleiding nodig, opvoeding, met inzicht. Ik ben benieuwd hoe het gaat met de subsidie aanvraag. Als ik genoeg online leerlingen krijg kan ik het gratis aanbieden. zover is het helaas nog niet.

Gelukkig kun je je kinderen laten behandelen met dergelijke verslavingen met Acupunctuur en DPT, Daoland Psycho-Therapie. Dit is een programma waarin naar Chinees traditioneel model tijd verdeeld word over een spiraalvormige gedragscyclus. Oefeningen, gesprek, acupunctuur, en soms massage willen tot gedragsverandering leiden, en betrokkenheid bij zelfstandig in het leven opereren met een heldere missie. Dan wordt gamification terug gebracht waar het hoort, in het perspectief op ons hele leven.

Het kan natuurlijk ook voor volwassenen gebruikt worden. Volwassenen kunnen ook wel gedragsverandering gebruiken. Bel er maar over op 0650677883

Ik ga er zondag 25 maart een zoom meeting over houden rond een uur of 1600. Je kunt jezelf uitnodigen door me een appje te sturen met je email adres, zodat ik je ervoor kan uitnodigen. Je kunt er ook mee praten. Het verslag voeg ik als post toe op mijn website.

Vriendelijke Groet van You Li-Ou

Liked it? Take a second to support René Goris on Patreon!
Become a patron at Patreon!