Je gezicht winterklaar maken

Vorige week vroeg een cliënte me of ik behandelingen deed om de huid tegen winter grauwheid te beschermen. En ja, dat doe ik. Winterklaar maken van je huid is namelijk perfect tegen veroudering.
Je huid veranderd door het jaar heen. Je bloed komt in de zomer meer naar het oppervlak van je huid en zorgt daar voor die mooie verwelkomende zomerse gloed. Als je aangeschoten bent zie je dat ook gebeuren, maar dat is niet gezond als je dat elke dag doet. Aangeschoten naar een date of een meeting gaan is ook geen optie.
winterklaar maken

Winterklaar maken van je gezicht is heel goedkoop in verhouding tot de kosten van cosmetica

Je hoeft alleen maar in de spiegel te kijken om te zien of wat ik zeg klopt voor jou. in de herfst koelt het af en trekt je bloed meer naar de diepte. In de winter is je bloed het diepst weggetrokken waardoor je huid er levenlozer uit ziet en veroudering versneld. Als je boven de 35 jaar oud bent haalt je lichaam de versnelling in het verouderen ten opzichte van de vernieuwing in de lente en de zomer niet meer in. Dan wordt winterklaar maken acupunctuur een aantrekkelijke methode om veroudering tegen te gaan.
In aanvulling van behandeling biedt ik ook sets met Koreaanse huid stimulantia, die bekend staan als de beste in de wereld. Maar acupunctuur is het meest duurzaam in zijn effect. Mijn naalden reiken waar chemicaliën niet kunnen komen. het regenereert het collageen raster in je huid en vertraagt het weglopen van vetweefsel. Het stimuleert ook RNA expressie ten voordele van cel-vernieuwing. verjonging is altijd al een bijeffect in behandeling van ziekte, maar gezichtsbehandeling richt zich hier specifiek op. In Chinese geneeskunde heet dat stimuleren van qi en bloed.
 
Er zijn ook andere dingen die je kunt doen om jezelf winterklaar te maken, zoals beter staan, zitten, lopen en slapen, aanpassingen in je dieet, stoppen roken, minder suiker en hete kruiden, verminderen van vlees, maar ook niet excessief sporten. Wat wel helpt is dagelijkse doeltreffende gezichtsmassage doen. En een verstandige keuze van cosmetica. Chirurgie en injectiebles helpen ook niet om er beter uit te gaan zien. Doe je het te vaak, lijkt het soms wel of je foute alcohol hebt gedronken. Ik raad echt een combinatie van correct bewegen, goede zelfzorg en acupunctuur aan.
winterklaar voordelen

Winterklaar maken van je gezicht heeft veel voordelen

Jong blijven is niet alleen voor onze ijdelheid. Goed jong blijven betekend ook als je echt oud begint te worden minder hoeft te lijden aan degeneratie. We hoeven alleen maar naar oudere generaties te kijken wat het gevolg is van niets doen.
 
De vraag die ik vaak krijg is hoe de winterklaar behandeling verloopt. Mijn advies is om ten minste 1x per maand een optimalisatie te doen van anderhalf uur. We hebben dan ook de tijd om terwijl de naalden hun werk doen over de ins en outs van je zorg programma te praten. Kom eens een proefbehandeling doen zodat je ziet dat je direct resultaat hebt. Op termijn wordt dat resultaat steeds beter.
 
Heb je echter een restauratief programma nodig omdat veroudering al ingezet heeft voorbij het aangename, dan ben je afhankelijk van het natuurlijke leerproces van je huid en onderhuidse weefsels. En het beloopt al snel 3 maanden om je huid te leren dat actief regenereren normaal is. Het resultaat is vervaging van lijnen en littekens, en vulling van je celweefsel, een mooie gloed in de huid. Je gezicht gaat er tijdlozer uitzien, en je blijft op jezelf lijken. Dat is belangrijk voor je emotionele stabiliteit. Ook die draagt bij aan het verjongingsproces. 
Chinese geneeskunde volgt een andere maatstaf voor gezondheid dan de reguliere zorg. In Chinese geneeskunde gaat behandeling van ziekte en zorg voor een goed uiterlijk hand in hand. De stelregel is dat goed gedrag, goed bewegen en goede zorg leidt tot langer en gelukkiger leven, maar ook tot de mentale en emotionele rust nodig om succesvol te zijn. Werken aan het versimpelen van de complicaties in je leven kan daartoe bijdragen. Complicaties noemt de Chinese geneeskunde meestal van morele aard, bijvoorbeeld door dingen te doen waar je het eigenlijk niet mee eens bent. Ik weet van veel van mijn cliënten dat men het niet eens is met verouderen. Verouderen wordt vaak ervaren als unfair, een fout in de schepping.
Mensen die zeggen dat verouderen en er ouder uit gaan zien natuurlijk is begrijpen de aard van lijden en verouderen niet. Het is natuurlijk om zo te leven dat je er altijd goed uit blijft zien. In het verleden was die ruimte er niet omdat men moest overleven. Nu kan dat wel. Winterklaar maken dmv acupunctuur is daar een uitstekend hulpmiddel voor, en het kost ook nog eens niet zoveel. Hierdoor kun  je het altijd doen wanneer je het goed uitkomt. Voor intensievere behandelingen maak ik met jou een goede deal over het hoeveel te betalen en het hoe te betalen, bijvoorbeeld in termijnen die jou goed uitkomen. Stress over betalingen draagt ook bij aan veroudering. Ik heb dat van huis uit als overtuiging meegekregen. Wat je ook doet, zorg voor het comfort van je medemens door wat je doet, dat vind ik essentieel.
 
Het behandelen van kwaaltjes is een andere stap die je kan doen. Alle lijden dat je doormaakt tekent stress in je gezicht en stimuleert verval. Wel slapen en niet uitrusten, of slapeloosheid, pijn etc zijn mooie voorbeelden van oorzaken van veroudering. Het najaar is dus een goede tijd om zichtbaar effectief aan jezelf te werken.
vriendelijke wintergroet
René
Liked it? Take a second to support René Goris on Patreon!
Become a patron at Patreon!