De glimlach

De Glimlach is een verschijnsel waar ik naar verwijs na afloop van een behandeling. Naast voor de behandeling van moeilijke problemen waar artsen, psychiaters, fysiotherapeuten etc niet uitkomen komen er in mijn praktijk ook regelmatig mensen binnenlopen met bijvoorbeeld pijnklachten van bijvoorbeeld schouders, heupen, rug etc.

Zojuist loopt er weer iemand naar buiten met de glimlach. Hij is wat we een terugkerende cliënt noemen. Hij is eerder al succesvol geholpen voor een klacht in mijn  praktijk. Ik combineer vaak massage en acupunctuur en de combinatie van Chinese mobilisatie massage en acupunctuur is vaak succesvol waar anderen het opgeven of zeggen dat het psychisch is en tussen je oren zit, of erger, dat je er maar mee moet leren leven. Herken je het? Tamelijk onwetenschappelijk als antwoord.

In dit geval was het een arm die vreemd doet als gevolg door overbelasting tijdens het werk. Pijn, stijfheid, plotselinge krampen. Zijn levensstijl geeft veel gelegenheid voor onoplettendheid ten aanzien van zijn lichaam tijdens zijn werk. Zijn werk is arbeidsintensief en genereert verhitting en verzuring van zijn  lichaam. En op een of andere wijze is er een a-symetrie in zijn beweging gekomen. Maar nu na drie behandelingen is de klacht verdwenen en loopt hij naar buiten met de glimlach. Het gaat niet altijd zo snel, maar ik ben altijd extra tevreden als ik iemand behandeling kan zien be-eindigen met een glimlach

Liked it? Take a second to support René Goris on Patreon!
Become a patron at Patreon!