Kanker bestaat uit 11 ziekten

Kanker bestaat uit 11 ziekten

botkanker

 

Op pagina https://www.bbc.com/news/health-36479291, een artikel op je flipboard app dat je kan vinden in het Daoland magazine. Het is gebaseerd op Engels onderzoek door Dr Elli Papaemmanuil.

Het onderzoek wijst uit dat Leukemia, of botkanker niet van de ene op de andere dag ontstaat. Er is dus niet 1 factor die het doet ontstaan. Vanuit mijn visie op Chinese geneeskunde vertel ik dat al lange tijd. Wat is die visie uit Chinese geneeskunde dan?

Deze visie die nieuw is in algemene geneeskunde word al eeuwen gesuggereerd in Chinese geneeskunde. Het is niet zo dat Chinese geneeskunde een claim maakt te kunnen behandelen, maar het claimt het te kunnen voorkomen. Als je de normale ontwikkeling van de mens bekijkt dan zie je dat het eidetisch geheugen een vorm van lichaamsgeheugen is. Je hebt dus niet voor al je geheugen je hersenen nodig. Je lichaam onthoud de manier waarop spieren, darmen, huid etc zich onder bepaalde omstandigheden gedragen. Door hoe je slaapt, hoe je beweegt, hoe je praat, hoe je eet, de confrontatie met het weer, pathogenen etc laat steeds een imprint achter.  Dat zijn al zes mogelijke klachtgebieden die op je inwerken en blijvende schade aan kunnen richten als je er niets aan doet. Hoezo bestaat kanker uit 11 ziekten? Elke ziekte zelf heeft al diverse oorzaken. Datgene dat je het meest intens doet laat de diepste imprint achter, zoals pijn, extase, uitputting, diep beleeft verdriet of woede, ga zo maar door. Als je dan moe bent activeer je die herinneringen en gaat je lichaam in het defensieve en activeert het de mechanismes van het beleefde. Als dat onder verschillende omstandigheden elke keer een andere imprint achterlaat ontstaan er storingen en ongemakken die makkelijk uitmonden in de vorming van langlopende vaak kleine klachten, zelfs in onze botten door steeds veranderende druk, toevoer en voeding van ons botweefsel en onze gewrichten. Een ziekte vormt zich uit onoplettendheid. Kanker is niet een geautomatiseerd proces, en kanker bestaat uit 11 ziekten omdat we onszelf zo vaak voorbij laten gaan aan onze ervaringen.

gezondheid is een stijl

Chinese geneeskunde suggereert dat je dmv training, zoals bijvoorbeeld de bamboe formule oefening die ik op woensdag ochtend om 1200 uur geef veel spanningsvelden geleidelijk aan op kunt lossen door ritmisch steeds dezelfde oefeningen te blijven herhalen. De oefeningen leren je je evenwicht uitlijnen. In aanvulling hierop kun  je ook kiezen voor mobilisatie massage, die deze handeling van de-escaleren van spanningen en het herplaatsen van gewrichten en spieren voor je doet. Bij intense spanningen werkt acupunctuur het beste. Hierbij kan gekozen worden voor 1 naald techniek, a-shi techniek (triggerpunt behandeling), triage techniek of systemische behandeling. Chinese geneeskunde heeft al duizend of meer jaar ervaring met deze combinatie van technieken. Wat Chinese geneeskunde hoopt is je betrokken te maken bij de constructie van jouw gezondheid en gelukkige tijd tijdens je ouderdom ipv een lijdensweg te moeten volgen. De aanpak is simpel een ontward spanningsveld te blijven, hierdoor kunnen ziekten niet met elkaar verward raken en onoplosbare problemen veroorzaken, zoals botkanker.

Kom langs en ga het traject aan voor het realiseren van je gezondheid en het voorkomen van serieuze kwalen. Het behandel en leer proces is niet ingewikkeld. Het helpt je besparen op je onkosten rekening als je ouder bent en het helpt je ook langer zelfstandig worden, wellicht zelfs een sterven zonder lijden.

Ik leer zelf ook elke dag mee met mijn clienten. Het is door dat proces dat ik overtuigd ben dat je meer kan doen. Het is niet gezond je passief over te geven aan een geautomatiseerd proces. Je bent tenslotte geen staaf mixer of auto. En je volhangen met apps heeft ook niet veel zin. Wat ziet zo’n ding dat jij zelf niet ook kan zien, beter en meer genuanceerd zelfs! Dat mensen die apps uit willen vinden geeft alleen maar aan hoe gedissocieerd ze zijn met hun lichaam en zichzelf dat ze denken dat een app ze verlichting gaat geven. Zonde van hun geld. Ze komen er nog wel van terug, natuurlijke geneeskunde is wat ons lichaam nodig heeft, een visie op gezondheid.

 

warme groet uit de praktijk

 

Rene

Liked it? Take a second to support Yin Yang Centrum on Patreon!