Geboorte en andere mededelingen voor komende weken

Vroeger dan gepland zijn de kinderen van René en Kira geboren. De kinderen zijn gezond en ook de moeder is geheel goed. We zijn heel blij met de geboorte, maar dat betekend wel dat de komende week a twee weken een aantal zaken wat onregelmatig zullen gaan. René moet heen en weer reizen tussen het ziekenhuis in Antwerpen, Breda Daoland en Amsterdam Yin Yang Centrum-Daoland. We zullen proberen alles zo ongemerkt mogelijk te laten passeren en geen hinder te geven. Deze vrijdag en zaterdag zullen we in Breda Daoland echter maar beperkt open zijn. De yoga les van Vrijdagavond 21 februari inn Breda vervalt helaas. Volgende week gaan alle afspraken echter weer gewoon door. Het kan zijn dat we alles zoveel mogelijk naar minder tijd brengen. We proberen nog een oplossing te vinden om deelnemers wel te laten trainen op de avond lessen, maar René is komende week zelf waarschijnlijk niet bij de lessen aanwezig.

Voor de acupunctuur in Amsterdam verwachten we geen vertragingen. We wachten nog op het boekingsprogramma van Groupon voor de massages, Als dat er vandaag niet is kunt U zich vanaf maandag op een papieren intekenlijst inschrijven. Dat is dan helaas de enige manier om de ontstane achterstand door het terugtrekken van onze vrijwilliger op te lossen.  We zullen dan maandag iedereen wel van op de hoogte brengen per email. Mogelijk kunt U dan ook telefonische melden, maar U zult wel een medewerker moeten spreken omdat anders inschrijvingen dubbel gedaan worden. De lage kosten voor de aanbieding maakt noodzakelijk dat we zo minimaal mogelijke kosten moeten maken dus bellen we groupon vocher inschrijvingen niet terug.

Het Team van masseurs in het YYC en Daoland word verarmt met René als masseur, behalve voor vaste klanten voor zijn massages en mensen die opleiding in massage willen. René Masseert al 30 jaar en wil meer aan het door hem opgeleide masseurs-team over laten. De laatste jaren is het moeilijker voor een mannelijke masseur om vrouwelijke cliënten efficiënt te masseren dmv zijn specialistische palpatieve diagnostische technieken.  De technieken zijn snel en doeltreffend maar hun impact kan soms te direct over komen. De meeste mensen verwachten bij massage alleen ontspanning, maar Chinese massage voor alleen ontspanning is het terrein van prostitutie en daar doet ons programma niets mee. Al de massages zijn ge-ent op diagnose en probleem oplossende mobilisatie die naadloos verbonden is met o.a. acupunctuur en taiji gongfu. Taiji gongfu is een tantrische techniek van persoonlijke groei en ontwikkeling van gezondheid van persoon en samenleving. Tantrische technieken zijn in het westen in de 70er jaren vooral bekend geworden door hun associatie met seksualiteit en intimiteit. Veel van de technieken in deze traditionele technieken zijn in het westen nog onbekend. Primair doel is echter om persoonlijke concentratie en discipline te bereiken. Beoefenaars dissociëren zich geheel van persoonlijke belangen om zich volledig dienstbaar op te stellen aan de (medische en persoonlijke ) nood van mensen die om hun diensten komen vragen. In dat kader word ook gekeken naar huwelijk, samenleven, ouderschap etc. Men ontleend identiteit aan taken die men volbrengt en niet aan wat men daar persoonlijk bij voelt of men vind van zaken.

Dank U voor uw geduld en meeleven!

 

warme groet

 

René, Daoist

 

Liked it? Take a second to support René Goris on Patreon!
Become a patron at Patreon!