Gewichtsregulering en afvallen

Gewichts regulering en afvallen

De Acupunctuur Praktijk van Daoland beoefenaars bied een effectief behandel programma tegen overgewicht. Graag vertellen wij daar iets meer over.

IMAG0933

De behandeling van overgewicht maakt gebruik van drie geintegreerde benaderingen:

  •  Dieet en voedingstraining
  • Acupunctuur Visnet methode
  • Beweging en Adem training

Bij het eerste bezoek aan de praktijk wordt uitgebreid je situatie bekeken:

  • De oorzaak van je toestand besproken
  • Mogelijke beperkingen vastgesteld
  • Het gewicht wordt gemeten
  • De taille en heupmaten genomen
  • Het doel bepaald

Toelichting:

Dieet en voedingstraining: Overgewicht word niet alleen door wat je eet maar ook door hoe je eet of voelt over eten bepaald. Het dieet wat wordt gehanteerd wordt op jouw situatie aangepast en zal soms ook een koolhydraat beperkend dieet zijn. Je krijgt hierover alle informatie en advies. DM II is geen bezwaar voor het volgen van deze behandeling, integendeel, door de gewichtsvermindering wordt het mogelijk medicijnen te verminderen (diverse onderzoeken tonen dit aan). Het dieet is gericht op een kort en langdurend traject, kortdurend om over je eetgedrag te leren en dit te veranderen en langer durend om blijvend controle over je gewicht te verkrijgen, waardoor in een later stadium geen gewichtstoename meer plaatsvindt. Voorkomen van het jojoën is natuurlijk essentieel.

Acupunctuur: De acupunctuur bestaat uit plaatsen van naalden over het hele lichaam. Dit blijkt uit onderzoek de enige werkzame techniek voor afvallen op een natuurlijke manier . De loorspronkelijk Franse methode van ooracupunctuur is teveel afhankelijk van suggestie. De aqcupunctuur gewichtsregulerende behandeling helpt niet alleen de vetcellen op de juiste plaatsen legen van vocht, maar het help took darm en maagweefsel te krimpen, waardoor makkelijker controle over eetgedrag genomen word: je hebt gewoon minder honger en snoepgedrag werkt gewoon niet meer. Je moet jezelf opnieuw dwingen over te consumeren als je je maag weer op wilt rekken.

Beweging en Ademtraining: Een gezonde praktijk voor Chinese geneeskunde voorziet altijd in een beweegprogramma. Daoland fitness programmas, met o.a. Qigong, yoga, taiji en  gongfu vormen een harmonieus geheel om te helpen beter grip te krijgen op conditie en metabolische functionerenHet daoland programma helpt je zelfstandig zoeken naar een goede manier van lichaamsbeweging. Ademtraining hoort hier in het geval van gewichtsregulering ook bij. Ademtraining helpt verbranding versnellen, maar ook circulatie bevorderen en de acupunctuur techn iek aan te scherpen. Electrische stimulatie van de naalden in acupunctuur ;probeert steeds het effect van correcte beademing van het lichaam te bereiken.

Speciale aandacht:

Het hele process van gewichtsregulering is een disciplinair programma dat rekening houd met het feit dat men gemiddeld twee jaar nodig heeft voor men kan zeggen gewichtsschommelingen onder controle te hebben. De initiële behandeling is daarom bedoeld om een goede aanvang in dat process te generen. De bedoeling is natuurlijk dat je client van jezelf word en in een Mindfulle relatie met jezelf komt te staan. Hierdoor ben je meer bereid jezelf al seen strategische plan aan te pakken en aan te sturen.

Na de aanvangskuur kunnen we coachings en behandelmomenten inbouwen over de twee jaar om het process te monitoren en aan te sturen waar nodig.  Samen praten we dan over je voortgang. Je wordt dus gedurende het hele proces nauwgelet ondersteund. Als het doel is bereikt heb je alle informatie en vaardigheden om het gewicht goed te houden.

———————————————————————————————————————————————————

 

Restauratie buikwand na zwangerschap

buikwand na zwangerschap

Tijdens zwangerschap word de buikwand flink opgerekt. De buikspieren raken uit fatsoen en de huid creeert extra huidcellen om de spanning de baas te blijven. Na de zwangerschap lukt het niet altijd om de buik geheel goed in vorm te krijgen met adem training of buikspier oefeningen. Rene Goris werkt aan een studie text voor alles dat met zwangerschap te makebn heft en hoe Chinese geneeskunde daar vanoudsher tegenaan kijkt. Chinese geneeskunde is de oudste vorm van geneeskunde die daadwerkelijk aandacht besteede aan vrouwen kwaaltjes. Vrouwen warden als belangrijke personen beschouwt omdat ze kinderen konden krijgen. En kinderen zijn binnen Chinese geneeskunde belangrijk als model om de chinese geneeskundige en psychologische theorie te begrijpen. In Fuke, Chinese gynecologie, word ook veel aandacht bested aan nazorg bij zwangerschap.

In acupunctuur bestaan al tweeduizend jaar techieken om de buikwand terug in vorm te krijgen en de huid meer regelmaat terug te geven. Het is geen makkelijke techniek om te ondergaan en doet een beetje denken  aan overgewicht behandeling in sommige opzichten, maar het combineerd verschillende technieken om de buikhuid en onderliggend vet en spierweefsel in optimale conditie te krijgen. Meestal is 10 behandelingen genoeg en de behandeling bestaat meestal uit twee delen:

  • Buikaantrekking
  • Huidverbetering

Buikaantrekking is vooral om de spieren in de buik op hun plaats te krijgen en strak genoeg te laten worden.

Huidverbetering is vooral om de huidcellen volume vermindering te laten ontwikkelen en egalisatie te bewerkstelligen. Niet zelden trekt dan de donker verkleuring dan ook sneller weer weg.

Acupunctuur word zelden toegepast zonder massage elementen of zelf oefening. Ook in buikwand reconstructie word een combinatie tussen behandeling en zelf leren ontwikkelen gezocht. De interactie tussen berhandeling en oefening geeft het beste resultaat.

 

Liked it? Take a second to support René Goris on Patreon!
Become a patron at Patreon!