Goedkope Cosmetica vindt je in je eten II

Komkommer en duurzaamheid in schoonheidsbehandeling en voeding

voeding-en-huid

Dit is een serie artikelen over hoe we aan ons uiterlijk kunnen werken op een gezonde manier en als onderdeel van ons dagelijkse leven. Deze reeks haakt in op ons Daoland programma, de populaire Acupunctuur Facelift en gewichtsregulerende behandelingen als onderdeel van ons anti-verouderings programma. We stellen met deze artikelen dat veroudering tegennatuurlijk is, en het gevolg van gebrekkige informatie en training. Als gevolg betalen we teveel voor verzekeringen, raken te afhankelijk van expert hulp die hun methodiek wel begrijpt maar niet de mens waarvoor het bedoeld is, en raken we verder verzwakt door de vorm waarin medische hulp word verspreid.

Daoland natuurljke (zelf)zorg is een ervaringsgericht emperisch speel en leerprogramma voor alternatieve en holistische (zelf)zorg waarvan de logica en methodiek eenvoudig is toe te lichten en makkelijk aan te leren. We gebruiken eenvoudige oefeningen en klassituaties om te leren ons lichaam aan te sturen naar gezondere gewoonten. We kunnen samen voor weinig geld een netwerk van gezondheidsctivisten bouwen van vaardigheden die niet als pleister op de wonde werken, maar een nieuwe burgelijke samenwerking tonen gebaseerd op onze natuurlijke goedheid. Gezondheid is niet iets dat we hebben of missen, maar iets dat we samen doen of niet doen. Kies met ons voor Doen! Doe mee met ons programma door voor onze zorg te kiezen, of sponsor, of zet je in om instructeur te worden of een eigen Daoland programma te gaan managen. Laat je uitdagen door de bron van geluk: je eigen gezondheid en lange leven.

Komkommer word in de Chinese geneeskunde gezien als een verkoelend ingredient met kalmerende eigenschappen voor de lever , de longen en de huid. Je hebt misschien geprobeerd om plakjes komkommer op de ogen te doen om wallen te verminderen , maar er zijn tal van andere , soms verrassende toepassingen van komkommer . Wanneer je huid  bijvoorbeeld is geïrriteerd na een peeling of scheren koelt komkommer sap. Bovendien voedt komkommer water de huid zeer snel .als je het eet kan het je helpen irritaties en oververhitting te verminderen. Een appel doet dat niet. Appels maken warmer. Peren daarentegen weer wel, en ook de kleine wilde variant van de Chrysantbloem. Misschien heb je andere voedingswaren in je koelkast die je huid , je haar, en zelfs je nagels kunnen verbeteren .  Veel ingredienten in je keuken bevatten elementaire vitaminen, sporen, vetten, mineralen, anti-oxidanten en wat nog meer. Voeding is een dagelijkse bijdrage aan ons welzijn, maar dat niet alleen, specerijen en medicatie zijn gespecialiseerde bijvoedingen die door hun kracht ook veel bijwerkingen en risico’s meebrengen. Voeding wil je dus met zo weinig mogelijk kruiden klaarmaken om hun eigen kwaliteiten en smaak het beste uit te laten komen. Wat je lekker vind is net wat je gewent bent. Smaak is niet iets dat je echt hebt. Mensen met smaak zijn altijd makkelijk om de tuin  te leiden. Vandaar de vele colorieten en smaakstoffen die aan eten toegevoegd worden. Het alleen maar om je ongetrainde aandacht te focussen. Ze behoren tot de gespecialiseerde bijvoedingen en ik heb het eerder al gezxegt, ze nemen duswat risico’s mee. Conserveringsmiddelen worden bijvoorbeeld in ons lichaam opgenomen, en naar mijn idee niet afgebroken. Ze balsemen ons levend, en daardoor zien we er relatief veel langer jong uit dan volken die nog afhankelijk zijn van biologisch en ongeraffineerd voedsel. Dat is dus een belangrijk anti-aging product dat we ongewild binnen krijgen.

 

Veel voedingswaren hebben ongelooflijke uiterlijk verfraaiende eigenschappen wanneer je ze eet of op je huid uitsmeerd. Etenswaren kunnen koelen, verwarmen, voedende, drogen, peelen, bleken of kleur egaliseren/verbeteren. We kunnen deze stoffen zien als voedsel voor onze innerlijke lichaam, maar ook als huidvoeding. Onze huid , zoals onze longen, ademt en eet de hele dag. Vaak kunnen we ook restjes en bijproducten van onze keuken gebruiken om onze huid beter te laten werken in volledig natuurlijk ingesloten gedrag, net zoals koken en tanden poetsen.  Aardappelschillen zijn bijvoorbeeld nuttige hulpmiddelen om onze huid aft e laten koelen bij lichte zonverbranding of koorts, aardappelpuree met water ipv melk is een uitstekende lijm en rijst pap met water is dat ook. Je moet ze even naar de juiste consitentie koken. Veel  producten hoeven je geen cent extra te kosten.  Natuurlijk aanwezige middelen gebruiken  is niet alleen goedkoper dan cosmetica, maar het getuigt ook van hoe duurzaam je levensstijl is geworden. Duurzaamheid is niet alleen hergebruik, maar ook efficient gebruik. Een kleine ecologische voetprint achterlaten betekend ook dat. Maar dat betekend niet dat we ons uiterlijk hoeven te verwaarlozen. We dienen alleen een studie te maken van wat we allemaal al hebben en voorgaande jaren weggooiden. Vergeet niet, veel van die ingredienten zijn de basis van de dure cosmetic die je koopt. Het betekend ook dat je doeltreffender wil eten en daardoor minder ontlasting produceerd en daardoor weer minder belasting voormt voor het steeds verder verminderende zuivere drinkwater. Voedingswaren gebruiken voor cosmetic betekend ook bewuster worden van voeding in het algemeen. Het is niet altijd in wat je eet, maar vooral ook in hoe je je eten gebruikt en hoe je leert van eten te genieten op meerdere fronten: slecteren en kopen (verzamelen en jagen), bereiden, gebruiken, afscheiden en terug geven aan de natuur.

Liked it? Take a second to support René Goris on Patreon!
Become a patron at Patreon!