Kan acupunctuur rimpels bestrijden?

Kan acupunctuur rimpels bestrijden?

Vakblad Estheticienne wijdde een artikel aan onze praktijk. Het begint er namelijk steeds meer op te lijken dat deze methode wel degelijk een positief effect heeft op de huid. Meer Media vinden daarom het Yin  Yang Centrum-Daoland programma om eens echt een mening uit een andere cultuur te horen en meer inzicht te ontwikkelen over natuurlijke alternatieve in gezondheidszorg en schoon heidsbehandelingen. Lees hier een samenvatting van het artikel. Het artikel zegt ‘ja: acupunctuur kan rimpels bestrijden’:

Niets spuiten en snijden, alleen een piepdun naaldje. Cosmetische acupunctuur zorgt ervoor dat je huid er fris uit gaat zien zonder bijwerkingen. In 12 sessies worden op telkens dezelfde punten in het gezicht flinterdunne naalden gezet. Pijn doet het niet. De 50-jarige René Goris uit Amsterdam heft deze methode in Nederland geintroduceerd en als gezondheidswerker gebruikt hij schoonheidsbehandelingen als deze om mensen te helpen verjongen. Als Daoistische monnik is hij diep verbionden met deze eeuwenoude geneeswijze werkt. Hij legt uit hoe het werkt:

 facelift behandeling3

 

Op korte termijn zie je al snel veranderingen. hier zien we resultaten na een paar behandelingen op een zwaar door veroudering vertekende huid.

René Goris zegt dat het geheim van zijn behandelingen zit in zijn studie van Wudang taiji en qigong gongfu naast zijn studie van Chinese geneeskunde: “ je moet zelf het levende bewijs van je technieken zijn anders heb je er nog niet veel van begrepen…”

“Die 10-15 sessies, in sets van 5 of 15 weken achter elkaar, zijn noodzakelijk voor het effect. De korte serie geeft een krachtig burst effect en de langere looptijd geeft een gestaag groeiende v erjonging waarvan het process nog maanden langer na de behandeling door blijft ontwikkelen. Met minder is het resultaat niet optimaal. Over de method zegt Goris: “Ik zet bijvoorbeeld miniscule naaldjes in of om de lijnen van het gezicht of de nek. Volgens de leer van de Chinese tradkitionele levensleer komt het water terug en word hardheid opgelost en verdwijnen de lijnen dus weer als litteken van veroudering. Door de verlevendiging van de huid stromen word ook de doorbloeding van de huid gestimuleerd. Andere technieken helpen de activiteiten spanning van aangezichtsspiertjes te verhoogd en collageen aangemaakt.De naalden zijn 5 tot 10 en 25 millimeter lang en 0,16 millimeter dik. Voor de wangen gebruik ik langere naalden dan voor de wenkbrauwen. Voor elke client moet elke keer opnieuw bepaald worden welke naalden er gezet moeten worden. De naalden blijven tenminste 30-45 minuten zitten, achteraf volgt er vaak een special stimulerende huidmassage. Het plaatsen van naalden duurt bijna even lang en vereist speciale technieken.  Dat maakt het process erg arbeids intensiefen technisch, en daarom is goede opleiding ook noodzakelijk.

Voor opleiding in esthetische technieken als faceliften en vormverbetering/afvallen met acupunctuur is er in Europa maar 1 plek: het Oriental College in Nederland. Andere opleiders geven vaak enkel cursussen met hands-on training. Deze vaak summiere cursussen voorzien niet in concrete onderbouwing en theorie, waardoor men veel minimalere resultaten mag verwachten.

Cosmetische acupunctuur was altijd al populair in het Chinese keizerrijk onder hofdames en concubines van de keizer. Maar tegenwoordig is men ook in de VS en Groot Brittannië razend enthousiast. In Nederland kijken mensen er nog wat sceptisch tegenaan. Mensen die het in hun werk willen toepassen willen meestal geen tijd en werk investeren in het goed leren en daardoor zijn er veel ondergekwalificeerde esthetische behandelaars actief in Nederland. René Goris is heel reeel:  “niet alle huid veroudering is even makkelijk op te lossen. Daarom is er ook een individuiele aanpassing per client nodig. Heel diepe groeven kosten veel meer tijd dan alleen vermoeidheid. Ze vervagen wel al vrij snel. Een door de zon verschrompelde huid is makkelijk weer glad te krijgen als je maar genoeg tijd neemt. Ook wallen onder de ogen en hangende oogleden kan ik verminderen. Ik geef mensen ook oefeningen mee naar huis en zelf massage technieken om het effect zo veel mogelijk te helpen. Facelift esthetiek is tamelijk specifiek: een acupunctuur vberjonging leid tot een meer harmonieus en tijdloos aangezicht.”

 facelift behandeling4.jpg

Kim Kardashian deelt haar beautybehandelingen graag met haar volgers. Recentelijk genoot ze van een acupunctuur gezichtsbehandeling.De be3habndeling die hier getoont word is tamelijk summier.

Gezichts- of Face-lift acupunctuur geeft je gezicht weer een stralend uiterlijk. Gezichtsacupunctuur wordt ook wel verjongingsacupunctuur of face-lift acupunctuur genoemd. In de US of A is het een populaire vorm van acupunctuur, in Nederland moet het nog groeien.

Liked it? Take a second to support René Goris on Patreon!
Become a patron at Patreon!