Cosmetische Acupunctuur neemt vlucht in Nederland

Cosmetische Acupunctuur neemt vlucht in Nederland

Verdubbeling van het aantal Nederlanders dat voor Cosmetische Acupunctuur kiest in plaats van botox en fillers.

facelift behandeling

Het aantal Nederlanders dat cosmetische acupunctuur verkiest boven botox en fillers, is de laatste vijf jaar verdubbeld. Enkele duizenden mensen laten zich jaarlijks met behulp van naalden behandelen voor een fris uiterlijk en minder rimpels. “De populariteit zal alleen maar verder toenemen”, voorspelde Goris, expert op dit gebied al in 2005 toen hij de techniek als eerste in Nederland introduceerde door Virginia Doran uit Amerika naar Nederland te halen. De samenwerking kwam snel tot een einde omdat naar Oriental College en Yin yang Centrum standaard de methode te weinig en warrig onderbouwt was.  Onderzoek in China en met Japanse en Koreaanse behandelaars heeft de techniek verder aangescherpt. Goris heeft de techniek die hij door ontwikkeld heeft ook in de Chinese academie voor TCM geintroduceerd en waar deze als meer volledig dan bestaande technieken werd geaccepteerd, en vervolgings navolging kreeg. Goris zegt dat je de acupunctuur faceliften kunt zien als de natuurlijke tegenhanger van botox en chirurgische faceliften. Het heeft een holistische en natuurlijke benadering en heeft ook een acceptabeleler uiterlijk effect. In Chinese literatuur word er al 1300 jaar over de technieken gesproken. Het te verwachten effect is een levendig en tijdloos uiterlijk die je noch oud noch jong laat lijken. Het resukltaat van TCM verjonging is heel anders dan dat van fillers en chirurgie.

De methode wordt als zeer veilig beschouwd, het effect houdt bovendien minstens vijf tot 10 jaar aan met voldoende onderhoud. “Niet alleen rimpels verminderen, de gehele conditie van de huid verbetert”, vertelt Rene Goris van het Daoland Gezonde Zorg programma. “Ook bij wallen onder de ogen, rocea, sinusitus, droge en vette huid, hangende oogleden en pigmentvlekken kan acupunctuur daarom uitkomst bieden.” Het daoland Gezonde Zorg programma is ontwikkeld door het Oriental College uit kenisbanken en TCM Cosmetica Universiteiten in China en werk van Virginia Doran en dr Zhang uit de USA. Het IOC heeft de acupunctuur facelift in Nederland geintroduceerd en verder doorontwikkeld omdat de theoretische en practische basis van diegenen die eerder met deze technieken aan de slag gingen in het buitenland tamelijk wankel was.
Voor een te strak getrokken gezicht zonder mimiek hoef je niet bang te zijn, verzekert Rene Goris, die als specialist leraar en behandelaar aan het Oriental College en Daoland verbonden is. “Het effect is gegarandeerd natuurlijk.” In de Verenigde Staten, Australië en Groot-Brittannië is dat besef volgens hem al doorgedrongen. “Het is niet voor niets dat meerdere modellen uit New York bewust voor cosmetische acupunctuur kiezen.” Om de kennis over cosmetische acupunctuur te vergrotenheeft het IOC de opleiding tot esthetische behandeling opgericht, waarin ook kaalheid en overgewicht behandelen vallen. Kennis over optinmalisatie is in het westen echter nog magertjes aanwezig. Samenwerkingen worden door de meeste partners ook uit de weg gegaan om econ omische redenen, of wellicht ook om bloot te mkoeten geven dat de eigen studie ietys tye opportunistishc ingezet was. iets wat ook als klacht geld voor mensen in de injectibles industrie en in m indere mate toch ook in de chirurgie voor cosmetische ingrepen. Desondanks is Acupunctuur verjongings acupunctuur een goed werkende optie voor hen die wensen te verjongen of jong te blijven.

Vooralsnog zijn het vooral Nederlandse vrouwen vanaf 40 jaar die voor cosmetische acupunctuur kiezen. Het aantal twintigers en dertigers neemt echter ook toe. Voor een optimaal resultaat zijn gemiddeld 10-15 behandelingen van anderhalf uur nodig. Klanten zijn voor één behandeling gemiddeld tussen de 45-150,- euro kwijt in een Daoland praktijk terwijl elders vaak meer word berekend voor minder effectieve of partiele behandeltechnieken. Vermeulen en Poorthuis van het NVA raden geïnteresseerden altijd aan om voor een behandelaar te kiezen die is aangesloten bij een beroepsvereniging. In Nederland zijn er ongeveer 50 acupuncturisten die cosmetische acupunctuur uitvoeren. Degenen die opgeleid zijn aan het Oriental College hebben tenminste 6 maanden gerichte training ontvangen en tenminste 150 uren stage gelopen. Ze doen ook elk jaar nascholingen anders vervalt per direct hun certificaat en worden ze op een waarschuwingslijst geplaatst voor mogelijk schadelijke behandelaars. De norm word dus kunstmatig hoog gehouden om de consument ten dienste te zijn met beschaafde prijzen  en kwaliteits garanties die vakvereinigingen zelf niet vragen. Nascholing isn ook een taak voor scholen en niet voor vakverenigingen. Het IOC bewijst ook dat certificaathouders die hun scholing bijhouden merken dat hun naaldtechnieken daardoor moeiteloos en pijnloos geworden zijn. Bij andere cursussen is stage vaak afwezig. Dat is als snuffelstage voldoende, maar niet professioneel genoeg om er mee aan de slag te gaan in de praktijk.Sterker nog, vanuit medisch georienteerde vakverenigingen is er officieel protest tegen stage doen opgetekend omdat IOC dat als eis stelde. Dat is belangrijk om te voorkomen dat de behandeling net zo’n slachtveld word als botox of facelift chirurgie. De gemiddelde cursus elders bestaat uit een weekend zonder stage. Rene Goris zegt hierover: Er zijn behandelaars die zich te goed voelen voor het doen van stages, maar de stages geven een soort succes garantie aan de toekomstige clienten’.

 

amsterdam gongfu4

Master Acupuncturist René Goris (50) introduceerde Facelift Acupunctuur in Nederland en deed veel onderzoek in Chinese, Japanse en Koreaanse methodieken om de technieken verder te verfijnen. Het meest uitgebreide pakket onderbouwde en efficiente behandelmogelijkheden vindt je dan ook in de Yin Yang Centrum – Daoland klinieken of andere plekken waar mensen werkzaam zijn die aan het Oriental College opgeleid zijn.

 

Veruit de meeste mensen komen in aanmerking voor een behandeling. Cosmetische acupunctuur is echter niet geschikt voor zwangere vrouwen en personen met een hoge bloeddruk, migraine of hartklachten. Als je botox of fillers hebt gebruikt, moet je soms minimaal zes maanden wachten voor je gebruik kunt maken van cosmetische acupunctuur. Ook huid laser behandelingen dienen eerst voorbehandeld te worden om schade door oververhitting ongedaan te maken.

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook: Yin Yang Centrum Daoland. Dat is zo gepiept! Blijf ook in contact met de nieuws pagina’s op de Yin Yang Centrum Daoland site om bij te blijven over holistische zorg in Nederland.

Liked it? Take a second to support René Goris on Patreon!
Become a patron at Patreon!