Waarvoor helpt wat?

Waarvoor helpt wat?

Waarvoor helpt wat dat is vaak de belangrijkste vraag als je kijkt naar wat een programma in een gezondheidscentrum aanbied. Op de meeste plekken bied men maar 1 of 2 acticviteiten aan. Maar zo een eenzijdig aanbod breekt het idee van holisme af. Holisme moet ook een perspectief bieden op alle aspecten van het leven. Daarom bieden we in onze bescheide ruimte toch zo veel. Zoveel dat het voor sommige mensen moeilijk word zonder uitleg, zeker als Chinese geneeskunde een nieuwe benadering voor je is.

allereerst: Als je je ook realiseerd dat gezondheid niet zit in wat je doet maar in hoe je het doet, dan kom je mee zoeken naar oplossingen in Daoland en weet je dat je meerdere kleuzes nodig hebt om tot een oplossing te komen. Ons programma helpt je de verschillende keuzes binnen 1 centrale benadering bij elkaar te laten passen. dat maakt dat je keuze een keuze van invulling van je levensstijl word om je te specialiseren in hoe je jezelf ontwikkeld tot je ideale zelf. Hiervoor hebben we volledig open programma’s met zelfontwikkelings programmas zoals:

  • Yoga voor afkoelen zenuwstelsel, ademtraining en voorbereiding voor lang leven of incarnatie,
  • Wudang Taijiquan voor gezondheid en zelfverdediging, creatief  en geduldige assertiviteit
  • Qigong voor fitness, mobiliteit, evenwicht, kracht en bewustwording, verjonging en vruchtbaarheid, preventie ziekte en optimaliseren lichamelijke en geestelijke vaardigheden
  • Meditatie voor innerlijke rust, concentratie, geestelijke verbreding, ontwikkelen moreel bewustzijn en gevoel voor natuurlijke harmonie en schoonheid (lessen voor 7,50 per uur bij lidmaatschap)
  •  Acupunctuur, Massage en Dieetiek voor gezondheid en ter verhelpen van kwalen, ziekte, pijn, herstel, stress en andere zaken dmv op maat afgepaste behandelingen. We behandelen pijn voor een laag tarief en Complexe klachten voor een prijs die altijd nog gericht is op mensen met een smalle beurs (30-50,
  • Acupunctuur en Massage voor Natuurlijke Schoonheids en Verjongings behandeling mbv o.a. acu faceliften, gewichtsregulering, kaalheidsbehandeling, stoppen met roken en gezicht verfrissing (pakket prijzen met veel voordeel)

In het Yin Yang centrum-Daoland combineren we visies van moderne westerse Biologie, TCM en authentieke Chinese geneeskunde met elkaar door ze naast elkaar te zetten en niet door ze te vermengen. Elke visie heeft voor en nadelen. Elke visie leid ook tot andere oplossingen. dat heet transculturaliseren (moeilijk woord, maar betekend dat het het verschil benadrukt). We benaderen elke traditie als gelijkwaardige en onafhankelijke wetenschap en discrimineren daardoor niet zoals reguliere zorg dat wel doet. Als kennishuis proberen we alles zo authentiek mogelijk aan te bieden. Door onze langdurige verbindingen met Daoisme en Confucianisme uit China en Bon en Boeddhistische tradities uit Tibet is het mogelijk verder te kijken en oplossingen te vinden  voor slepende problemen waar je zelf leert om te gaan met problemenen oplossend te werken.

Liked it? Take a second to support René Goris on Patreon!
Become a patron at Patreon!