Kerst en Nieuwjaar in gezondheidsland

Kerst en Nieuwjaar in gezonsdheidsland!

10-15 graden met kerst? tijd voor onze zonnebril? Geen sneeuwblindheid deze winter 2015. Het is nog altijd een wollig jaar van het schaap. Het laatste stukje.

Kerst en Nieuwjaar  zijn voor veel mensen in emotioneel ingewikkelde tijden. veel mensen lijden al aan burn-out-achtige verschijnselen, en dan moeten ze ineens ook nog eens verplicht relaxen met hun familie.

Daarom vat het YYC vaak alle lessen tussen kerst en nieuwjaar samen in 1 enkele happening. In een wat meditatieve setting kletsen we wat, doen wat oefeningen, praten wat over dingen die mensen bezig houden en hebben plezier over het afgelopen jaar.Wij zorgen voor thee en kleine versnaperingen, maar als je wilt mag iedereen wat meenemen. Het is in feite 5e kerstdag.

Het is dit jaar tijdens de yoga les avond vanaf 1900 uur tot… ach dat zien we wel. Iedereen is er welkom, niet alleen de mensen die lessen volgen. Mijn kindjes komen ook mee en die gaan toch maar half om half meedoen. Alle andere lessen gaan dan dus niet door tussen kerst en nieuwjaar. Alle lessen starten weer op zaterdag 2 januari. De kliniek is deze week open van maandag tot en met woensdag de gehele dag en op donderdag tot ongeveer 1400 uur.

De viering van de 5e kerstdag is een beetje een opstapje naar de Chinese nieuwjaar viering  die we dit jaar op maandag feb 8 vieren, het echte Chinese en Koreaanse maanfeest! We vieren het feest dit jaar door het hele YYC en we hopen dat iedereen een lampion meeneemt. Dan kunnen we de vijftien opeenvolgende dagen elke dag lampionnen branden in onze nieuw verworven achtertuin ruimte. Een echt lichtfeest in privé atmosfeer! Het is ook weer tijd voor een ceremoniële optocht als onderdeel van de jaarlijkse Daoistische nieuwjaar ceremonie met Shamanistische trekjes. Het word een vuur-apen jaar, dus dat belooft wat…

Het komende jaar gaan we ook weer met belangstellenden naar China. Ik zal binnen kort eens een post doen over de reis.

Voor het geval je er 5e kerstdag niet bij kunt zijn, ik wens je toch hele fijne dagen, ook van mijn vrouw Kira. Zolang we de nood van anderen maar indachtig zijn is viering nooit te laat. Deel je viering met hen die het moeilijker hebben dan jij en met hen die het beter hebben dan jij. Ze zijn aan beide zijden van jou ook maar mensen!

 

tot spoedig

René

 

 

Liked it? Take a second to support Yin Yang Centrum on Patreon!