Migraine en acupunctuur

acupunctuur bij nek en mobilteitis klachten
Hoofdpijn en nekklachten

Veel hoofdpijn begint in de nek

Let op, dit artikel behandeld veel oplossingen tegen migraine. De beste oplossing is echter in individuele behandeling. Acupunctuur met meditatie, dieet en houdingscorrectie werkt het beste op de lange termijn. Maak daarom een afspraak als je last hebt van klachten! 

jWe praten hier primair over migraine. Maar wist jij dat in moderne pijnklinieken 17 soorten hoofdpijn herkent worden? De verschillende soorten hoofdpijn hebben steeds andere oorzaken. In acupunctuur worden ze anders beoordeeld dan bij de gewone huisarts, vaak effectiever ten aanzien van het vinden van oplossingen. Vooral bij migraine is dat belangrijk. Enkele veel voorkomende typen zijn:

 1. Primaire spanningshoofdpijn die episodisch is
 2. Primaire spanningshoofdpijn die chromatisch is
 3. Primaire spiercontractie hoofdpijn
 4. Primaire migrainehoofdpijn met aura
 5. Primaire migrainehoofdpijn zonder aura
 6. Primaire clusterhoofdpijn
 7. Primaire paroxysmale hemicranie (een soort clusterhoofdpijn)
 8. Primaire hoest hoofdpijn
 9. Primaire steken hoofdpijn
 10. Primaire hoofdpijn geassocieerd met geslachtsgemeenschap
 11. Primaire donderslag hoofdpijn
 12. Hypnotische hoofdpijn (hoofdpijn die een persoon uit de slaap haalt )
 13. Continuïteit van Hemicrania (hoofdpijn die maar aan één kant blijft bestaan, rechts of links [eenzijdig])
 14. Nieuwe dagelijkse aanhoudende hoofdpijn (NDPH) (een vorm van chronische hoofdpijn)
 15. Hoofdpijn van inspanning
 16. Trigeminusneuralgie en andere craniële zenuwontsteking
 17. Secundaire hoofdpijn als gevolg van:
 • Trauma
 • aandoeningen
 • Infectie
 • Structurele problemen met de botten van het gezicht, tanden, ogen, oren, neus, sinussen of andere structuren
 • Drugmisbruik of opname

Een veel voorkomende vorm van hoofdpijn is migraine. Wat veroorzaakt deze hoofdpijn?

Migraine hoofdpijn wordt veroorzaakt door ontsteking of irritatie van structuren die de hersenen omringen of de functie ervan beïnvloeden. Hoewel de hersenen zelf geen pijnzenuwvezels hebben, kan al het andere boven de schouders, van nek, schedel en gezicht, ervoor zorgen dat iemand hoofdpijn heeft. Systemische ziekten, inclusief infectie of uitdroging , kunnen gepaard gaan met hoofdpijn. Deze staan ​​bekend als giftige hoofdpijn. Veranderingen in de bloedsomloop en doorbloeding of trauma kunnen ook hoofdpijn veroorzaken. Als je migraine hebt ken je de symptomen.

In Chinese geneeskunde ziet men migraine niet helemaal hetzelfde. Door ophoping van hitte, doorgifte via organen en kanalen door aanraking of stroming, met als oorzaak uitputting, verkeerde houding etc, ontstaat een overdruk op het netvlies, de ogen, dat overgemoelig maakt voor licht etc. De pijn hiervan is niet alleen heel vervelend, maar veroorzaakt ook een cascade aan neven effecten. Het gevolg is dat migraine steeds terug blijft komen als je op de symptomen wordt behandeld. Verbetering -blijvend- heeft een gedragsverandering nodig in de wijze waarop je je lichaam behandeld.

Chinese geneeskunde is een vorm van natuurgeneeskunde. De insteek is praktisch, en het doel is altijd een blijvende oplossing. Zeker bij migraine kan dat van groot belang zijn.  De oplossing is voor elke persoon anders, dus de geschiedenis van je hoofdpijn is belangrijk. Patronen herkennen of neerslaan (hoe ziet je dieet er uit, heb je stress, hoe is je lichaamshouding, enz.), In combinatie met het lichamelijk onderzoek en de bijbehorende symptomen, kunnen helpen bij het vaststellen van de oorzaak van jouw specifieke hoofdpijn.

Als je kijkt naar je dagelijkse voeding zie je vaak dat migraine patienten de volgende stoffen te weinig in hun dieet hebben: Melk, asperge, Broccoli, Raap Groenen, Spinazie, eieren, amandelen, Yoghurt, Kaas, Volkoren prodcuten. In Chinese geneeskunde zijn dit allemaal yin stoffen die opbouwende kwaliteiten hebben. In biologie is hun overeenkomstige factor de aanwezigheid van vitamine B2, Riboflavine. Je hebt er ongeveer 400mg per dag van nodig om je migraine periode met de helft te verkorten. Die meting is subjectief, maar toch…

Is supplementatie genoeg?

Het is natuurlijk niet voldoende. Je kunt het aanvullen met banaan. Banaan stimuleert serotinine en dopamine productie, en dat verzacht de pijn. Banaan is in principe een lekkere oplossing. Maar er is een alternatief dat beter is. In Chinese geneeskunde wordt daar dantian meditatie voor voorgeschreven. Dantian meditatie is gelukkig makkelijk aan te leren, maar je hebt er elke dag een half tot een heel uur voor nodig om het op termijn steeds beter te laten werken. Het is dus niet iets dat voor de meeste mensen direct effect zal geven. Dat doet banaan ook niet. B6 supplementen kunnen banaan vervangen.

Migraine zien we in CG als veroorzaakt door snel opstijgend vuur en dat kan door disciplinaire controle over yin en yang in de buik gecontroleerd worden. Deze controle veroorzaakt ook serotonine en dopamine productie. Met acupunctuur behandeling voor migraine werken we daar ook aan.

B6 moet je elke dag in nemen als je last van migraine hebt en niet je eigen chemie kan controleren. B6 wordt steeds afgebroken door je lichaam. Teveel vit B6 kan lijden tot allergische reacties, ongevoeligheid van je zenuwbanen, gedeeltelijk verlies van bewustzijn, darmstoringen, bloedafbraak, foliumzuur afbraak. Vit b6 is dus alleen maar tijdelijk een oplossing. In meditatie heb je daar geen last van. Dantian meditatie is ook goed voor andere zaken. Ik biedt dat aan in de zhongwujigong klassen, en de wudang yoga klassen. 1x per maand doe ik een gratis sessie met dantian meditatie. Deze sessies zijn steeds de laatste vrijdag avond van de maand, maar je moet je er wel voor opgeven (app of sms naar 0650677883). Je kan ze ook wekelijks volgen als onderdeel van de online klassen, bijvoorbeeld met de Wudang Yoga of via de online klassen.

Meditatie

Een andere oplossing die men vaak aanbied is miruana, wegens het bestandeel THC. THC werkt in op deze receptoren die pijn, eetlust, plezier, geheugen, gedachten en coördinatie beïnvloeden. Het leidt tot een bepaalde vorm van ontspanning, maar kan geestelijk en emotioneel verwerking van trauma onderdrukken. Mensen die langdurig thc binnen krijgen ontwikkelen zich emotioneel vaak niet. Het werkt dmv verhitting van je biologische systeem, en hoewel dat aangename gevoelens op kan wekken leidt het ook tot opbouw van damp factoren. In Chinese geneeskunde zijn dat vertragende en verzwarende factoren. Daarom gaat stoppen vaak gepaard met neerslachtigheid, en dat motiveert weer tot hervatten van gebruikers gedrag. De vraag is of het als hulpmiddel aan te raden valt.

Kies voor Acupunctuur en ik biedt je een flinke nieuwjaarskorting!

Nee, een geintegreerde acupunctuur behandeling werkt het beste. Weet je wat, ik geloof daar zo in dat ik voor jou mijn behandelprijs verlaag tot 35,- per keer (normaal 55,-) voor een periode van 2 maanden als je voor behandeling komt in reactie op dit artikel. Dan ben je per maand lechts 150,- euro kwijt max. Als het mij lukt je klacht aanzienlijk minder te maken en je instrumenten aan te leren die je zelf controle kunnen geven over het proces, dan mag je mij achteraf belonen met een bonus.

René

 

p.s. In sommige gevallen bleek ook de acupunctuur facelift uitstekende verbeteringen te geven, dus je kunt ook altijd nog twee vliegen in 1 klap vangen!

 

Liked it? Take a second to support Yin Yang Centrum on Patreon!