Nieuwe cursussen September en Oktober

  1. Meditatiecyclus. Start 2 september, iedere maandag van 21.00-22.00 uur.

Mediteren is leuk en het is goed voor je. Maar mediteren is niet zo eenvoudig. Veel mensen merken dat het lastig is om comfortabel te blijven zitten en dat maakt het moeilijk om je gedachten tot rust te brengen. In deze cyclus van 20 lessen leer je allereerst comfortabel en in een juiste houding te zitten mediteren. Je leert ook methodes om dit makkelijker te maken. Je hebt daarmee al een goede basis voor het leren over de verschillende soorten meditatie: gefocusd en ongefocusd, begeleid en niet begeleid. Je leert over gebruik en invloed van adem en over tijd en ruimte. Kortom, je maakt kennis met een heel scala aan mogelijkheden en verschijnselen bij meditatie. Uiteraard kun je nog doorgaan na deze introductie. Er is de mogelijkheid om (gratis) te komen mediteren, gewoon voor jezelf als je een rustig plekje zoekt, maar ook lessen met diepgaandere meditatiemethodes worden aangeboden.

2.  Dieetcursus

In September bieden we een cursus aan die gaat over voeding en dieten. Maar ook over hoe je voedsel “beoordeeld” en hoe je het eet. Je leert niet alleen van lijstjes, maar ook en juist door het ervaren van wat voeding met je doet. Iedere persoon is anders  en de invloed van voeding en zelfs het aantal calorieen wat je eruit haalt is dus voor iedereen verschillend. De cursus  kan gevolgd worden als een cursus op zichzelf maar ook in combinatie met een 2e module, waar je ook leert hoe je gezonde  voeding bereidt.  De start is deze maandag om 10 uur. Daarna volgen er nog 3 of 4 dagen in September. Scrhijf je in voor de vervolgmodule dan krijg je bovendien een korting van 100 euro.  Wil je meer weten schrijf dan naar pr@yinyangcentrum.com

3.  De Yoga van kanalen!

Een leertraject voor mensen die willen weten wat ze doen. Kanalen of meer populair meridianen vormen een belangrijk onderdeel van Chinese gezondheidsmethodes. Voor Yoga is een onderoekende geest nodig die je leert wat je lichaam nodig heeft en waardoor je instaat bent dat ook te bereiken. Kennis hoort daarbij. In deze korte cursus waar je de rest van je leven profijt van gaat hebben leer je de kanalen kennen zowel uit theorie als praktijk. Je leert in de praktijlessen je kanalen op een speciale meditatieve manier te ervaren. Twee dagen praktijk (zaterdag 5 en zondag 6 oktober) en een digitaal theorieboek met vragen aan het eind van ieder hoofdstuk waarmee je je kennis kunt testen.

Liked it? Take a second to support Yin Yang Centrum on Patreon!