Wudang Yoga workshop in het Amsterdamse bos

Deze posting is speciaal voor jou als yoga fan.

Yoga uit India is in China momenteel immens populair, maar bijna niemand kijkt naar de inheemse yoga tradities van China. at is wel heel jammer, want Chinese yoga heeft veel te bieden.

Chinese yoga wordt geclassificeerd als behoren d tot het domein van de aarde in de drie partitie theorie. De drie partitie theorie verdeeld de wereld in tian, hemel, en tianxia. Tianxia bestaat uit de mensen en de aarde. Het streven van de mensen is om meer als de aarde te zijn, om op die wijze open te kunnen leren staan voor de hemel.

In wudang gongfu staat yoga centraal in het leren van alchemie. Wudang yoga was al een kernonderdeel van wudang cultuur voor de vorming van taijiquan uit de groeiende verschillen tussen de Song en Ming dynastie. In de Song dyanstie bestond bewegingsmeditatie nog niet, of het werd althans niet toegestaan. Pas in de Ming dynastie ontstond de geestelijke vrijheid om dmv vechtkunst te mediteren.

Ik nodig je per deze uit om je op te geven voor de workshop. Als je betaling binnen is hoor je de precieze locatie. De workshop is 1 juli 2017. De kosten zijn 40 euro per deelnemer.

een week later is een zhongwujigong workshop

warme groet

René

Liked it? Take a second to support René Goris on Patreon!
Become a patron at Patreon!