Zuurstof en Gezondheid

Zuurstof en gezondheid

zuurstofbehandelingProfile of female acupuncture patient receiving facial acupuncture treatmentnatuurlijke jeugdigheid2

Zuurstof speelt een rol bij verbranding. Alle processen waarbij zuurstof gebruikt word vind plaats in de vorm van verbranding. Voor verbranding is dosering heel belangrijk. Overdosering geeft vervuiling. Tekenen van overdosering van zuurstof vind je terug in de vorm van bijvoorbeeld spierpijn na het sporten, als gevolg van ziekte of door veroudering. De verhitting die plaats vind in ons lichaam als gevolg van een opstapeling van schade momenten in ons lichaam en door onze emoties leid tot tekening van de huid. Daar is zuurstof voor nodig. Veroudering is een constant verhoogd gebruik van zuurstof. Vaak hebben we veel aan een verbdeterde bloedcirculatie om te verjongen, maar meer zuurstof verhelderd op korte termijn wel, maar op langere termijn leid het tot oververhitting en daardoor versnelde veroudering.

Wat dan over zuurstof therapie? Deze vraag kreeg ik deze week van een client. Als acupunctuur facelifter, waarbij ik o.a. bloedcirculatie in het gezicht reguleer is dat een relevante vraag. Bij acupunctuur Afvallen behandeling maak ik specifiek gebruik van verhoogde zuurstof opname als onderdeel van de behandeling. Maar voor Acupunctuur faceliften zie ik verbeterde zuurstofopname wel als belangrijk, maar niet vermeerdering van zuurstof.

Bij zuurstof behandeling wordt er onder hoge druk zuurstof over de huid gespoten. Soms wordt er gewerkt met inhallatie, dus dat je zuurstof inademt via een kapje. Hier word je licht van in je hoofd omdat je hersenen ineens heel actief worden. Ik gebruik een inhalatie techniek bij stoppen met roken omdat nicotine en zuurstof dezelfde receptoren gebruiken in de hersenen. Het doel hiervan is dat je een betere huidconditie krijgt en het zou huidveroudering tegengaan.

Zelf ben ik van mening dat het resultaat van zuurstof therapie slechts van korte duur is. Meteen na de behandeling met zuurstof ziet de huid er fris uit, maar lekker in de wind staan doet dat ook. Amsterdam, moet ik toegeven, is wel erg zuurstof arm. Steden als beijing en Shanghai waar ik woonde werkte en studeerde waren echter nog veel erger. Het geeft te denken als we strax door vervuiling allemaal in geairconditioneerde ruimten moeten gaan leven….

Maar zoals ik al zei: zuurstof is vooral een bron van veroudering. Zuurstof geeft oxidatie. Ik noem het zelf gewoon ‘roesten’ om te laten zien waar het over gaat. maar de verbranding in je spieren en dat in de auto van de motor zijn op hetzelfde principe gebaseerd. Verbranding geeft vervuiling en vervuiling geeft slijtage, zoals wanneer je dronken bent of stoned. Die oxidatie vindt ook plaats in de cellen en dus ook in de huid, op langere termijn betekent dit veroudering.

Ter verduidelijking geef ik als voorbeeld mensen die veel sporten. Als je veel sport verbruik je meer zuurstof. Je verbrandingsoven wordt meer opgestookt en daardoor heb je dan meer vrije radicalen ( agressieve zuurstof deeltjes) in je lichaam.  Als je dit niet zou ondervangen door een evenredige hoeveelheid tegenhangers van die vrije radicalen te gebruiken dan zal je lichaam sneller ‘op’ zijn. De tegenhangers noemen we anti-oxidanten en kunnen als voedingssupplement gebruikt worden. Het is echter gezonder om vooraf jezelf te reguleren. Anti-oxidanten zijn als mosterd na  de maaltijd. Daarom maken we zo actief gebrtuik van zelf cultiverende alchemie programma’s in onze sport kliniek. Echte sporters maken gezondheid hun doel, en willen daarom leren hun stroom van warmte in het lichaam in goede banen te leiden. Om veroudering tegen te gaan dmv een vorm van therapie zal dat ook moeten. Daarom denk ik dat zuurstof therapie vaak verfrissend zal werken, zoals een shot met het één of ander. Maar voor een groot deel van gebruikers zal de huid oververhit raken met alle gevolgen vandien.

 

Liked it? Take a second to support René Goris on Patreon!
Become a patron at Patreon!