zwangerschap en Acupunctuur: natuurlijke reproductieve geneeskunde

Zwangerschap en Acupunctuur: natuurlijke reproductieve geneeskunde

2014-01-13 08.11.29

Voor Mv. Franken was de beslissing om de traditionele acupunctuur te gebruiken als aanvulling op haar  high-tech vruchtbaarheidsbehandelingen niet vanzelfsprekend. Maar ze had al diverse miskramen gehad en ook de behandelingen in het ziekenhuis leverden nog niet veel op behalve stress. Mv Franken was al meerdere jaren bezig om zwanger te worden. Mv Franken voelde dat ze meer nodig had dan het reguliere cirquit kan bieden, namelijk inzicht in waarom sommigen zo makkelijk zwanger worden en waarom zij niet. Medisch onderzoek had geen verklaring. Volgens de test was alles in orde.

“We hebben besloten om ons zoveel mogelijk te laten ondersteunen door alternatieven,” zei mv Franken die veel onzekerheid voelt bij de aanpak dmv in-vitrofertilisatie in het ziekenhuis.  “Ik hoopte dat Acupunctuur kan bijgedragen tot het creëren van rust in mezelf. Het hele circus dat zwanger worden geworden is belast ons dagelijkse handelen ”

Mv Franken wende zich tot onze praktijk en vroeg of we hier ervaring mee hebben. In een korte introductie legden we uit dat in behandeling toenemende vruchtbaarheid het doel is, en dat we daarbij de man en de vrouw alletwee in ogenschouw nemen, en soms ook kijken naar zaken als dieet en levensstijl. Doort de behandeling ontstaat een herstructurering van lichamelijke functies en die geeft rust en ook vitaliteit. Als gevolg van deze simpele maar natuurlijke aanpak hebben we al veel stellen geholpen met zwanger worden, maar ook met begeleiding tijdens de zwangerschap en na de bevalling om te herstellen.

Sommige gynacologen suggererer dat acupunctuur alleen zal niet leiden tot zwangerschap bij complexe redenen waarom zwangerschap uitblijft, maar men vind het wel een effectieve aanvulling is op de ziekenhuis behandeling.

“Meer vrouwen en koppels op zoek zijn naar een holistische benadering van de vruchtbaarheid behandeling die rekening houdt met de geest-lichaam verbinding,” zei René Goris, de hoofdbehandelaar in het Yin Yang Centrum –Daoland praktijk op de Zeilstraat in Amsterdam. Hij heeft inmiddels 2o jaar behandelingservaring met vruchtbaarheidsbehandeling en de afgelopen jaren zijn er al veel koppels geholpen door zijn behandeling. De praktijk biedt geavanceerde vruchtbaarheid behandeling en begeleidings opties met acupunctuur dus, maar ook qigong, yoga, voeding begeleiding en ondersteuning met massage.

Kanaliseren van bloed

Moderne en traditionele Acupunctuur gebruikt de meestal pijnloze plaatsing van ultradunne naalden in strategische punten op het lichaam. Men verondersteld dat acupunctuur het lichaam’s zelf-helende mechanisme stimuleerd door het balanceren van Qi, het functioneren van organen en niet energie zoals soms gesuggereerd word. Dat wat men aanduid als energie is vaak gewoon bloed. Bloed is de drager van vitaliteit en lichaamswarmte, zoals elke ongestelde vrouw ervaart.  Voorstanders geloven dat een geblokkeerde Qi fysieke en emotionele welzijn kan beïnvloeden, maar ook sturend kan werken naar de werking van interne organen volgens andere regels dan die laboratorium testen kunnen meten.

Groeiend wetenschappelijk bewijs toont acupunctuur kan kans op concipiëren wanneer deze wordt uitgevoerd in combinatie met kunstmatige voortplantingstechnieken, zoals medicatie, kunstmatige inseminatie en IVF, de succesration van overdracht van een embryo in de baarmoeder kan verbeteren.

Vruchtbaarheid experts hebben geconstateerd na een studie van 160 vrouwen in 2002 dat het toevoegen van acupunctuur aan een IVF-behandeling de kans op zwangerschap met 42,5 procent vergeleken met 26,3 procent voor degenen die geen acupunctuur hadden.

Het gebruik van acupunctuur uitgevoerd vóór en na de embryo transfer tijdens een IVF-cyclus verbeterde kans op innesteling van een vrouw met maar liefst 15 procent, volgens een studie uit 2009 van de 1000 mensen die door Reproductive Medicine Associates.

“De resultaten van het onderzoek zijn spannend, omdat ze zorgen voor extra ondersteuning bij ons argument dat acupunctuur een direct effect heeft op het verbeteren van de vruchtbaarheid,” zei René Goris

HET CREËREN VAN EEN KOESTERENDE OMGEVING

Acupunctuur kan de menstruatiecyclus helpen reguleren, wat kan leiden tot ovulatie, stress verminderen, het verbeteren van de bloedtoevoer naar het bekkengebied en baarmoederslijmvlies en de bijwerkingen van de medicijnen in verband met kunstmatige voortplantingstechnieken te verminderen, aldus experts. Acupuncturisten behandelen ook vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen, zoals een gebrek van de eisprong, die niet voor de de ziekenhuis technologische opties kiezen.

Acupunctuur stimuleert het vrijkomen van hormonen die worden beschouwd als een trigger en die een cruciale stap voor het bereiken van de zwangerschap zijn. Zwangerschap bestaat uit diverse etappes:

  • – voorbereiding van de lichamelijke geschiktheid en kwaliteit sperma en eicellen ouders
  • – bevruchting
  • – innesteling
  • – 9 stadia van groei
  • – geboorte

We weten dat het vergroten van de geschiktheid van de baarmoederwand belangrijk is zwangervoor de innesteling van het embryo. De kans op bevruchting en het dragen van een baby termijn worden verlaagd indien het baarmoederslijmvlies is niet gezond en dik genoeg is. Acupunctuur verbetert ook het immuunsysteem van het lichaam, die het reactievermogen van een vrouw kan verhogen op de vruchtbaarheid medicaties en andere therapieën. Met behulp van acupunctuur om in het lichaam de natuurlijke balans te herstellen verhoogt de stroom van voedingsstoffen en zuurstofrijk bloed naar de cellen. Denk maar eens aan je lichaam als je niet genoeg slaap, beweging, eten of zon hebt gehad. Je voelt je niet volledig in leven, “zei Goris. “Dezelfde dingen gebeuren in cellen, die deel uitmaken van elk deel van ons lichaam. Het belangrijkste onderdeel van acupunctuur is ervoor te zorgen dat de cellen worden gevoed en voldoende activiteit, voeding en warmte krijgen.”

Een ander mooi aspect van acupunctuur is dat het relatief goedkoop is. Zonder toegevoegde verzekering kost het zelden meer dan 200,- per maand voor duratie van de behandeling. Tijdens de menstruatie word er niet geprikt, en dus zijn er maar 3 tot 4 behandelingen per maand om menstruatie te reguleren en de functies van bloed en qi in de baarmoeder te optimaliseren.

Voor de conservatieve medische gemeenschap die berust enkel op wetenschappelijke test en ingrijp methoden is het moeilijk acupunctuur te acepteren. Acupunctuur is echter een van de meest populaire en snelst groeiende soorten geneeskunde in de moderne samenleving.

Goris zegt: “Vrouwen en koppels willen niet alleen acupunctuur om zwanger te worden. Ze willen een gezonde zwangerschap en baby, maar ze willen ook goede nazorg. Acupunctuur kan ook helpen bij herstel van de buikwand en de baarmoeder na de zwangerschap dmv acupunctuur Buikwand Reconstructie, die tevens helpt de buik voor te bereiden voor een eventuele volgende zwangerschap soepeler te laten verlopen”.buikwand na zwangerschap

 

Liked it? Take a second to support René Goris on Patreon!
Become a patron at Patreon!