Chinese geneeskundige ontwikkeling

De Chinese geneeskundige ontwikkeling in de wereld gaat snel. Maar wat betekend het voor jou en mij? In China en daarbuiten maakt ongeveer de helft van de wereld af en toe gebruik van acupunctuur en Chinese kruiden. In mijn eigen praktijk doe ik dat natuurlijk ook. maar Chinese geneeskunde is nog verre van erkenning als een echte vorm van geneeskunde, hoewel getuigenissen van cliënten en onderzoekers anders laten zien.

Chinese geneeskundige ontwikkeling begint met een diagram

Chinese geneeskundige ontwikkeling gaat over het model waarvan men gebruik maakt om je te leren waar je eigen invloed op je gezondheid zit. Daoland programma’s doen dat.

Het Yin Yang Centrum zelf is al meer dan tien jaar intensief bezig met onderzoeken en uitvoeren van plannen voor Chinese Geneeskundige gezondheidszorg. Dit plan heet Daoland. Ik ben daar recentelijk nog voor uitgenodigd in Melbourne, Australië om te kijken of ik daar een lezing over dit onderwerp kan geven, en ik heb er twee jaar lang les over gegeven in Beijing in een Chaoyang CM kliniek en onderzoeksinstituut. Kijk bijvoorbeeld naar mijn blogspot pagina over Daoland Healthcare. Dit is eigenlijk het enige serieuzer programma in Chinese geneeskundige beroeps en theorie ontwikkeling in de EU. Andere opleidingen zoeken steeds op basis zogenaamde van valse argumenten (marketing techniek) naar studenten. En zo gaat het ook met zoeken naar cliënten in de beroepssfeer.

In landen als Brazilië is men verder dan hier. Daar is CM al flink geïntegreerd in de samenleving en de gezondheidszorg. Hier zit men nog met veel te laag ingeschaalde opleidingen om mensen hands-on technieken te leren, maar niets over het vak. Het is nog een neo-liberale ik voor ik bizz, waarin zorg vaak meer een lip-dienst is, en men zonder zorg model diensten aanbied waar men kan. hap-snap werk dus. Ontwikkelingen in het verzekeringsleven werken daar niet aan mee.

Onderdeel van de WHO politiek over Chinese geneeskunde is dat CM goedkoop diensten kan leveren. En er is daarom duiscussie of het niet beter is om van CM Universele geneeskunde te maken. Dat zou ook de Chinese regering goed uitkomen. Onder vindt je drie links die aansluiten op de pagina die we op onze website zelf hebben over de vorm van Chinese geneeskunde

http://www.who.int/intellectualproperty/studies/Jia.pdf

http://www.themalaymailonline.com/features/article/china-passes-law-to-boost-traditional-medicine

https://daoland-healthcare.blogspot.nl/

Liked it? Take a second to support Yin Yang Centrum on Patreon!