Daoland Document

Het IOC Daoland Daoland Document kanaal biedt allerlei wetenswaardigheden die met gezondheid en beleven of onderzoeken van het leven en de werkelijkheid gaan. Recentelijk heb ik een video toegevoegd over Japan.

Geïnteresseerd zijn in geschiedenis helpt je om meer te weten over bijvoorbeeld Acupunctuur. Ik beweer soms dingen, bijvoorbeeld over dat de meeste Chinese geneeskunde te verwesterd is. Een video als deze laat zien hoe dat ontstaat. In deze Daoland Document documentaire wordt in het kort de geschieden is van Japan toegelicht en waarom Nederland daar een rol in speelt, althans, ten opzichte van de moderne geschiedenis.

Nederlanders speelden een grote rol in de modernisatie van Japan. Je ziet dat in de Document docu. De modernisatie leidde tot herziening van de geneeskunde. Nederlanders vertelden de Japanners dat ze achterlijk waren omdat ze onze wetenschap niet gebruikten. De japanners waren naïef genoeg om ons te geloven. Nu vinden we eigenlijk het omgekeerde, want we balen dat ze zo verwesterd zijn, omdat het vreemde en exotische van hun oorspronkelijke cultuur ons zo aantrekt. Het vreemde en exotische van onze cultuur trok juist hen aan. Culturele uitwisseling is de bron van veel innovatie.

Document post-partum behandeling

Document van het effect na al 1x behandeling buik na zwangerschap.

Mijn acupunctuur verjongingsbehandelingen maken gebruik van een Japanse naaldtechniek. Die is veel milder voor methodieken als faceliften. Alleen bij het liften van billen of borsten, of voor afvallen gebruik ik een meer Chinese naaldtechniek. Voor algehele verjonging van de hele huid van het hele lichaam gebruik ik echter weer een Japanse techniek. Voor sommige klachten gebruik ik weer een Mongoolse techniek en voor bijvoorbeeld pijnklachten en mentale klachten meer Koreaanse technieken. Koreaanse technieken richten zich vaak meer op de buik voor het behandelen van ziekte.

In feite stem ik mijn technieken meestal af op jouw behoefte, als we je behandeling aan het doen zijn. Sommige mensen zijn zeer gevoelig door de hitte van hun lichaam. Drugs, medicatie, stress, emoties, en andere factoren zijn belangrijke ziekte factoren die het lichaam oververhitten. Dat soort zaken valt door modernisatie een beetje weg. Ik leer je in behandeling dan ook meteen iets over hoe je opbouw van problemen kunt herkennen. Nou ja, als je me kent weet je dat ik dat doe. Mocht je me nog niet kennen merk je dat snel genoeg.

In de volgende blog zal ik over hitte in je darmen schrijven.

 

Een gezonde dag gewenst

René

 

Liked it? Take a second to support René Goris on Patreon!
Become a patron at Patreon!