0650677883 renegoris1@gmail.com

Daoland Gezondheidszorg

Wat is Daoland Gezondheidszorg?

wudang-jinding-viewneidantu

Daoland Gezondheidszorg is een eenvoudig Leer Het Zelf (LIS) programma om de normale biologische functies zelfstandig aan te leren sturen dmv oefeningen, massage en therapeutische ondersteuning om het verjongingsproces gaande te houden, voedingsontwikkeling en lifesyle advies. Hiervoor gebruiken we de metafoor voor een land, ergens tussen Nederland en Sprookjesachtig land in. Dit land is aan de ene kant de leefwereld om je heen, en aande andere kant het werelddeel in je. Dankzij deze metafoor leer je spelenderwijs hoe je gezondheid werkt en welke functies je hoe aanstuurt. Hierdoor help je jezelf vroegtijdig verouderen voorkomen, voorkomen dat je met gebreken verouderd, en je bespaart zeer veel op je ziektekosten en op de tijd die gebreken kosten. Hierdoor ben je mensen en familie minder tot last en ben je beter in staat voor je medemens te zorgen.

Hoe werken de Daoland klassen?

img_20161001_222732

 Het programma bestaat uit klassen waarin een diversiteit aan vaardigheden gaandeweg en vaak non verbaal of met minimale kennis illustratie verduidelijkt wordt. De verschillende klassen hanteren steeds verschillende onderwerpen en overlappen elkaar deels waardoor ze een harmonisch geheel vormen en nagenoeg alle terreinen van menselijke fitheid behandelen en stimuleren. Het programma is gebaseerd op het idee dat goedheid doet navolgen. Dit onderdeel staat centraal in Chinese Gezondheid Didactiek en Spiritualiteit, waartussen men eveneens een overlap ervaart. Een gezond iemand is net als over lichaam en geest in een ruime controle, ook ruim in contact met de wereld om zich heen.

Hoe werken de Daoland massages?

De massage moet het lichaam helpen in een vroeg stadium weer vlot te trekken. Hierdoor word verwaarlozing voorkomen en dus de vorming van ernstige ziekten. Dit lostrekken is zoals men knoppen ontward: wrijven, sjorren, kloppen, trekken, plukken, strijken, knijpen. Het effect met of zonder olie is verfrissend en vitaliserend. Het kan aangevuld worden met Cupping en Moxa. Als het bij je thuis gebeurd kan het nog aangevuld worden met een kruidenbad of een water massage. Je kunt diverse technieken met elkaar laten combineren voor een massage van 20 minuten tot twee en een half uur met steeds toenemende intensiteit, een beetje een ervaring als een diepte meditatie.

Hoe werkt de Daoland verjonging?

face-indicators2

Het Acupunctuur Verjongingsprogramma probeert het uiterlijk en het innerlijk aan te sturen  om het proces van jong zijn gaande te houden of zonder als mogelijk te herstellen. De technieken hebben een prettig cosmetisch effect, zoals een betere lichaamsvorm door afvallen of het reguleren van aangezicht stress, vetvorming, en doorbloeding om jeugdigheid te herstellen. Maar het is zeker geen cosmetische techniek. Het is een diepere reset van Biologische werkingen waardoor klachten die zich nog niet volledig vastgezet hebben in een cyclisch verergeringsproces omkeerbaar gemaakt worden. Deze technieken vormen de kern van waar het in Chinese geneeskunde om gaat.

Hoe werkt het Daoland Voedingsprogramma?

Chinese kruiden

In Chinese geneeskunde wordt eten net als beweging de beste vorm van zelf medicatie gezien. In een dieetprogramma oefen je smaak ontwikkeling en herkenning, je leert inschatten wat de waarde en effecten van smaken zijn, en hoe de effecten van combineren zijn. Verder wordt er aandacht gegeven aan de ethiek van eten en aan de vormgeving van een maaltijd, omdat het oog ook mee eet. In het verlengde daarvan kun je zelf verder stijlen naar harmoniseren van muziekkeuze, interieur, etc.

Hoe kom ik aan Daoland Lifestijl advies?

Daoland Lifestyle advies bestaat uit een uitgebreide diagnose van je gezondheid en je lichamelijke veroudering, een puntsgewijze behandeling van verbeterpunten en hoe je deze punten kunt bereiken. Hiervoor staat een gespecialiseerd toetsingsprogramma voor je klaar, maar het kan ook aangevuld worden met een Daoland Yijing Counseling over hoe welke weg te komen om tot de meest harmonieuze leefstijl te komen of om het succes te behalen wat je nodig hebt. Verder is er de mogelijkheid nog voor een fengshui analyse van je huis, tuin, buurt of bedrijf. Hierv oor komt Rene Goris bij je thuis. Als het zinvol is dan raadt hij een ceremonie aan en wat de aard van de ceremonie is. Voor ceremonies dient dan een geschikt moment berekend te worden. De ceremonie is op basis van financiele donaties die in een gesloten envelop aangeboden worden voor gebruik in de ceremonie.

Rene Goris over Daoland Gezondheidszorg:

‘Ik heb als onderdeel van mijn PhD studie meer dan tien jaar gewerkt aan de ontwikkeling van het Daoland programma. Daarvoor ben ik naar de Wudang bergen vertrokken op aanraden van mijn vroegere leraar Liu en op uitnodiging van de helaas overleden Klooster Abt Wang Guangde. Ik heb enige tijd bij hem gestudeerd in duitsland en in Beijing en Wudang, maar te kort. Zijn aanwijzingen en ervaring waren echter van onschatbare waarde voor mijn onderzoek. Daarna ben ik vanaf 1999 ingetreden in het Wudang Xuanwu gilde, wat ik helaas niet meer kon doen met Shifu Wang. Shifu You Xuande was echter voor de ontwikkeling van het programma minstens zo belangrijk, evenals mijn mentor op de IOUniversity prof Jan Haakemulder die steeds hielp met zijn vrouw Fay om mijn studies te stroomlijnen. Prof Haakemulder zei over mij dat ik nooit iets rechtstreeks deed maar eerst alle kanten bekijk voor ik iets doe, een beetje zoals ik dat als beeldend kunstenaar van Leonardo da Vinci geleerd had. Het programma is daardoor zowel traditioneel Oosters geworden, als traditioneel laat middeleeuws en Renaissance en modern wetenschappelijk. Ik vind het belangrijk dat deelnemers hun eigen weg kunnen vinden, en ik heb in de loop der jaren gezien hoe zowel de delen als het geheel aan mensen en hun gezonde ontwikkeling bijdraagt.’

Wil je kennismaken met Daoland en wat Daoland Gezondheidszorg voor jou kan betekenen? gebruik dan ons contact formulier of whatsapp naar ons telefoon nummer bovenaan de pagina. Vergeet niet jezelf voor te stellen. Je bent altijd welkom.

Call Now ButtonWelkom