Goedkope cosmetica vind je in je eten 1

Goedkope Cosmetica vindt je in je eten,

door Rene Goris.

Dit is een serie artikelen over hoe we aan ons uiterlijk kunnen werken op een gezonde manier en als onderdeel van ons dagelijkse leven. Deze reeks haakt in op ons Daoland programma, de populaire Acupunctuur Facelift en gewichtsregulerende behandelingen als onderdeel van ons anti-verouderings programma. We stellen met deze artikelen dat veroudering tegennatuurlijk is, en het gevolg van gebrekkige informatie en training. Als gevolg betalen we teveel voor verzekeringen, raken te afhankelijk van expert hulp die hun methodiek wel begrijpt maar niet de mens waarvoor het bedoeld is, en raken we verder verzwakt door de vorm waarin medische hulp word verspreid.

Daoland natuurljke (zelf)zorg is een ervaringsgericht emperisch speel en leerprogramma voor alternatieve en holistische (zelf)zorg waarvan de logica en methodiek eenvoudig is toe te lichten en makkelijk aan te leren. We gebruiken eenvoudige oefeningen en klassituaties om te leren ons lichaam aan te sturen naar gezondere gewoonten. We kunnen samen voor weinig geld een netwerk van gezondheidsctivisten bouwen van vaardigheden die niet als pleister op de wonde werken, maar een nieuwe burgelijke samenwerking tonen gebaseerd op onze natuurlijke goedheid. Gezondheid is niet iets dat we hebben of missen, maar iets dat we samen doen of niet doen. Kies met ons voor Doen! Doe mee met ons programma door voor onze zorg te kiezen, of sponsor, of zet je in om instructeur te worden of een eigen Daoland programma te gaan managen. Laat je uitdagen door de bron van geluk: je eigen gezondheid en lange leven.

2013-08-16 19.43.24

Ik begon ongeveer 10 jaar geleden met het opzetten van de eerste Chinese geneeskunde schoonheidsbehandeling leerprogramma’s in Europa. Ik probeerde samen met een aantal mensen om de meest bekende namen te combineren in de Chinese geneeskunde behandeling in een professionele opleiding, maar dat lukte helaas niet . De meeste waren te veel geïnteresseerd in hun zakelijkke belangen (winst) of om geen klanten verliezen .  Het vinden van veel klanten betekend vaak het kort door de bocht gaan met informative en vaardigheden. Het is dan belangrijker populair te zijn dan correct.

Schoonheidsbehandeling is een wetenschap , en alchemie, en bevat vele aspecten waar je naar mijn mening als consument meer bewust van bent dan als een professional. De meeste schoonheidsspecialisten zijn technici , niet echt beoefenaars. Maar werkelijke schoonheid is iets dat je dagelijks beoefend, niet ets dat je opsmeert of corrigeert met injecties of operaties. Echte schoonheid is een reflectie van je zuivere en eerlijke intenties in het leven.

Schoonheidsbehandeling in de Chinese geneeskunde omvat traditioneel :

  1. Acupunctuur,
  2. (Zelf ) massage ,
  3. (lichaam, emotionele en mentale)Oefening ,
  4. Voedingstherapie ,
  5. Gedragsmatige aanpassing,
  6. Verjonging en anti-aging zelfontwikkeling

Hoewel vandaag de dag en ook in het verleden behandeling met cosmetica van de huid een elementair aspect van Chinese, Japanse en Koreaanse Beauty geheimen zijn, is de essentie van de oost-Aziatische visie realisatie van ‘natuurlijkheid’ en de beschikbaarheid van producten in onze directe omgeving .

Wat mij opviel toen ik in China woonde is dat zowel mannen als vrouwen natuurlijke huidverbeterende voedsel en producten gebruiken, omdat zelf-representatie is een belangrijk aspect van volwassenheid is in Oost-Aziatische cultuur. Het is dan onderdeel van dagelijse activiteiten. Hoewel in de Chinese cultuur bescheiden zelf-presentatie belangrijk is, wil men hoe men er uit ziet zeker niet verwaarlozen. Iemands uiterlijk moet een bestudeerd aspect van het leven zijn, zelfs als men slordig wil lijken.

In dit artikel bespreken we wat je kunt kiezen uit je keuken om de goede uitstraling van je lichaam te verhogen, maar als voorbeeld ook voor diegenen die zich willen voorbereiden voor onze 2 jarige opleiding voor TCM Yangsheng schoonheidsspecialiste, om te begrijpen wat een ondersteunende rol de informatiestroom een schoonheidsspecialist speelt . We laten uitleg zien van twee kanten: gebaseerd op wat je normaliter in een artikel tegen komt die uitlegt vnuit mechanisch wetenschappelijke visie, maar ook de verklaring vanuit Chinese gezondheidstheorie. Deze is in vergelijking met instrumentele wetenschap veel meer op normale menselijke ervaring gericht . Alle Chinese geneeskundige wetenschap is gebaseerd op directe ervaring als gevolg van zelf-cultivatie -of het ontbreken daarvan. Zonder die zelf beoefening is de ideeënwereld van bijvoorbeeld een acupuncturist even mechanistisc h als van een huisarts of fysiotherapeut. Moderne TCM is nogal wars van haar eigen tradities en methodieken om erkenning te zoeken, maar daadrdoor gaat er veel verloren. Dat heft men ook bij UNESCO begrepen door acupunctuur op de world heritage lijst te plaatsen. We spreken hier dan dus over de manier waarop vroeger acupunctuur werd geleerd en beoefend, niet tegenwoordig.

In de vroegere visie stelde men dat een gezond persoon met een goede beheersing van zijn/haar uiterlijk rijk is aan zelf- ervaring en het vermogen om haar/zijn functioneren nauwkeurig te beschrijven en de implicaties van wat ervaren word te begrijpen.

Liked it? Take a second to support René Goris on Patreon!
Become a patron at Patreon!