Pasen

Het is vandaag Pasen. Maar in de Chinese maankalender bestaat pasen niet. Daar is het de 19e dag van de 3e maand. 2 weken geleden was het de verjaardag van Zhenwu, de god van Wudang Daoisme en heel Daoistisch China.

pasen, xian

Wederopstanding in de hemel van onsterfelijken, ook met pasen

Zhenwu is een god van de heling, nee, niet van verkopen van gestolen waar, maar van genezing. Zhenwu verdrijft boze geesten en helpt je door je ego breken. De Boeddhistische variant is Mahakala, wiens religie ook een korte tijd op Wudang shan domicilie hield.

luopan2

Pasen, sluiting van de kist, een kompas is dan weer nodig voor de plaatsbepaling van het graf

Vandaag is een bijzondere dag in de Chinese maankalender. Het is een goede dag om iemand ten huwelijk te vragen. Het is ook een goede dag in fengshui, waarop overledenen in hun kist worden gedaan en de kist wordt gesloten. Fengshui, ofwel de kunst van beheersen van wind en water, spoken en levenden, stelt de overledenen in de familie aan het werk om door de generaties heen voorspoed voor de familie te genereren door te gaan werken voor het ondergrondse en hemelse pantheon. Families die standing willen in de wereld laten eerst een voorspelling doen voor de overledene met astrologie om te zien wat ze voor de familie kunnen betekenen nu ze dood is, dus hun naleven carrière. Door de fengshui ceremonie wordt het sluiten van de kist een soort stargate en gaan ze over naar de parallelle wereld van de geesten en goden. Als de overledenen neidan oefening gedaan heeft en de correcte serie beoefening heeft gedaan veranderd zijn of haar lichaam in een bamboestok. Hierdoor bewaren ze het actiepotentiaal van hun lichaam en worden ze een xian, een heilige of onsterfelijke in de geesteswereld. Dan kunnen ze hun oefening voortzetten en hoger opklimmen in de hiërarchie van onsterfelijken en goden.

Je ziet dat het verhaal van vandaag aardig parallel loopt met de wederopstanding van Jesus. Het verhaal van Jezus baarde dan ook weinig opzien in China. Zoals de Amerikaanse auteur John Blofeld ooit grapte was er een uitspraak dat men zulke sektes wel vaker gezien heeft.

Het is ook een goede dag voor tempel bezoek en het vragen om zegeningen en/of zwangerschap. Maak het beste van je dag!

René

Liked it? Take a second to support René Goris on Patreon!
Become a patron at Patreon!